Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööfs hyllning till Ebba Busch Thor

Annie Lööf.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Ebba Busch Thor. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Centerpartiet ledare Annie Lööf säger att hon gläds åt Ebba Busch Thors framgångar.

När förtroendet för Annie Lööf var som lägst fanns det dagar då hon inte vågade handla mjölk – av rädsla för att se löpsedlarna.

Det berättar centerledaren i TV4-programmet ”Malou efter tio”, där hon även kommenterar Kristdemokraternas nya framgångar.

– Jag är väldigt glad för Ebbas skull, hon gör ju motsvarande resa som jag gjorde för fyra år sen, säger Lööf.

Tisdagens avsnitt av ”Malou efter tio” gästas av Centerpartiets ledare Annie Lööf, som bland annat får frågor om hur förtroendet för henne förändrats genom åren.

– Det betyder faktiskt en hel del. Man ska inte sticka under stol med att man tittar på de här mätningarna för att se hur man ligger till, säger Annie Lööf i programmet.

Lööf har i flera år haft topplaceringar på förtroendelistorna, men efter att Centerpartiet i januari ingick regeringssamarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har förtroendet för henne gått kraftigt neråt.

Hennes förtroendesiffror är fortfarande inte i närheten av bottennoteringarna åren efter att hon tillträdde som partiledare. Då, berättar hon i programmet, fanns det dagar när hon inte vågade gå till affären.

– När det var riktigt tufft för sex sju år sedan så fanns det dagar jag valde att inte gå och handla mjölk, för att jag var rädd att se en dålig löpsedel, säger Lööf.

Stort stöd för SD-samarbete hos KD:s väljare

I programmet berättar hon även att hon gläds åt Kristdemokraternas Ebba Busch Thor – som nu toppar förtroendelistorna och vars parti fortsätter klättra i opinionen.

– Jag är väldigt glad för Ebbas skull, hon gör ju motsvarande resa som jag gjorde för fyra år sedan, säger Annie Lööf.

C-ledaren får frågan om splittringen av alliansen innebär att ”C kan vara C och KD kan vara KD”.

– Ja, men så skulle man kunna säga. Men det handlar ju snarare om att lyssna på vad man själv vill och att känna en trygghet i det, säger Annie Lööf.

Lööf menar vidare att det bland Centerpartiets väljare finns ett stort stöd för att inte samarbeta med Sverigedemokraterna – och att det motsatta gäller Kristdemokraternas väljare.

LÄS MER: Centerledaren Annie Lööf om förtroenderaset

LÄS MER: Ebba Busch Thors lyft: M, KD och SD-effekten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.