Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf födde sin dotter för tidigt – hyllar vården

I augusti berättade Annie Lööf att hon var gravid med sitt andra barn.
Annie Lööf i september vid Riksmötets öppnande.Foto: OLLE SPORRONG

Annie Lööfs lilla dotter föddes för tidigt.

Nu väljer C-ledaren att berätta om det på Instagram – och hyllar samtidigt den svenska neonatalvården.

”Den forskningen och vården har lett till att många prematura barn inte bara får se dagens ljus utan också får upptäcka hela världen”, skriver hon på Instagram.

För en vecka sen födde Centerpartiets ledare Annie Lööf sin andra dotter. Hon skrev då på Facebook:

”En stolt storasyster fick igår en liten, liten lillasyster! Vi båda mår under omständigheterna bra och kommer att få ligga på sjukhus en längre tid då dottern är född allt för tidigt. Vi är så tacksamma för livet, för vår andra dotter och för svensk sjukvård”.

Annie Lööfs dotter en vecka

Efter en vecka ligger Annie Lööf och den nyfödda dottern Saga kvar på sjukhuset. Nu väljer C-ledaren att berätta mer om sin upplevelse – och passar samtidigt på att hylla forskning och vård Nobeldagen till ära. På Instagram skriver hon:

”Idag är det Nobeldagen, för att hylla forskning, vetenskap och kunskap. Men det är också vår andra dotters, Sagas, 1-veckas dag!”

https://www.instagram.com/p/B554dn3gJ52/?igshid=18e9ixnzj0nbh

För ett år sen var Annie Lööf på plats under Nobelbanketten i Blå hallen i Stockholms stadshus, där hon bland annat dansade med Liberalernas dåvarande ledare Jan Bjröklund. I år firar hon i stället kvällen ”med vit sjukhusrock, med matlåda med köttfärssås och med en dyrbar och fantastisk skatt på mitt bröst”, skriver hon på Instagram.

Hyllar svensk neonatalvård

Annie Lööf skriver vidare:

”Eftersom Saga behövde se dagens ljus redan i vecka 28 vill jag en Nobeldag som denna skänka en tanke till den fantastiska neonatalvården vi har i Sverige. Den forskningen och vården har lett till att många prematura barn inte bara får se dagens ljus utan också får upptäcka hela världen”.

Även förra veckan, när Annie Lööf gick ut på Instagram med att hon fött sin andra dotter, visade hon tacksamhet mot vården. Hon skrev då:

”Tack alla medarbetare inom sjukvården som har tagit hand om mig under den senaste tiden och för allt det ni gjort och gör framåt för vår nya familjemedlem. Ni är ovärderliga”.

Barn räknas som för tidigt för födda om de föds före graviditetsvecka 37.

Sedan tidigare har Annie Lööf och maken Carl-Johan dottern Ester, som i september fyllde fyra år.

LÄS MER: Här är politikernas resultat på högskoleprovet (PREMIUM) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.