Annie Lööf valdes till ny partiledare för Centern på fredagen.
Annie Lööf valdes till ny partiledare för Centern på fredagen.

Annie Lööf vald till ny Centerledare

Publicerad
Uppdaterad
Annie Lööf valdes på fredagsförmiddagen till ny ledare för Centerpartiet:
Den 28-åriga Värnamobon fick stora applåder och stående ovationer på stämman i Åre.
- Ni kan se på mig att mitt hjärta svämma över av entusiasm, sa Annie Lööf.
Valet av Annie Lööf var väntat. Valproceduren på Centerstämman inleddes med ett anförande av valberedningens ordförande Stefan Tornberg som konstaterade:
– Aldrig tidigare har valberedningen i Centerpartiet kunnat presentera ett förslag som är så väl förankrat.
– Det starka stödet för Annie Lööf visar på en unik förmåga att bygga ett brett förtroende i hela Centerrörelsen, sa Stefan Tornberg.

Enhällig stämma

Sedan valdes Annie Lööf enhälligt. Stämman svarade med ett rungande "jaaa" på frågan om Annie Lööf skulle väljas till ny partiledare och en lång applåd följde när Annie Lööf tog sig upp till talarstolen:
– Tack, tack hjärtligt Centertack, var det första hon sa.
– Ni kan se på mig att mitt hjärta svämma över av entusiasm, fortsatte Annie Lööf.
Annie Lööf gick sedan in på hennes visioner som partiledare:
– Vi måste skapa en modern folkrörelse som har en naturlig plats i den digitala världen, men också i vardagen hos vanliga människor, sa hon.
Annie Lööf drog sedan partiets historia och de ledare som föregått henne.

Stående ovationer

Om Maud Olofsson sa hon:
– Hon ändrade decennier av tillbakagång till flera framgångsval. Och hon har visat på ett sällsynt mod för att hitta ett alternativ till en grön energipolitik.
Annie Lööf avslutade sitt tal:
– Framtiden och framgången, den skapar vi tillsammans.
Efteråt fick hon mer applåder, och stående ovationer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag