Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf om tuffa åren: ”Jag har mått psykiskt dåligt”

C-ledaren Annie Lööf berättar i podcasten ”Schulman show” att hon drabbats av utmattningssyndrom för ett par år sedan och tvingades rensa upp i kalendern.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Annie Lööf berättar att hon aldrig blivit mobbad i skolan eller behövt gå i terapi.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon har aldrig blivit mobbad eller behövt gå i terapi – men hon har drabbats av utmattningssyndrom.

– Jag gick in i en riktig fysisk vägg. Jag trodde jag skulle gå åt ett håll, men gick in i väggen. Det var ju en tydlig varningsklocka, säger C-ledaren Annie Lööf i podcasten "Schulman show".  

Det stormade ordentligt runt Annie Lööf och Centerpartiet för ett par år sedan. 

Ett förslag till idéprogram – som bland annat innehöll skrivningar som kunde tolkas som att C var för mångifte – fick skarp kritik och Lööf tvingades hem från semesterresan i Thailand för att förklara var partiet egentligen stod för. 

Efter det har det vänt uppåt för Centerpartiet och Annie Lööf. Hon är trea i partieldarnas förtroendeliga och om det vore val i dag skulle partiet bli ett procent större än senast. 

Anne Lööf utmattad för fyra-fem år sedan

När Annie Lööf gästade Alex Schulmans podcast "Schulman show" får hon frågor om motgångarna i livet – han spelar upp ljudklipp från podcasten "Värvet" där det verkar som om C-ledaren knappt haft några motgångar i livet alls. 

Annie Lööf bekräftar att hon aldrig blivit mobbad i skolan eller behövt gå i terapi. 

Men hon säger att hon "har mått psykiskt dåligt" och att hon drabbats av utmattningssyndrom för fyra-fem år sedan. 

– Jag gick in i en riktig fysisk vägg – jag trodde jag skulle gå åt ett håll, men gick in i väggen. Det var ju en tydlig varningsklocka. Jag var yr och hade svårt att fokusera, säger Annie Lööf i "Schulman show".  

C-ledaren berättar att hon fick rensa i kalendern och att hon nu har ett par kvällar i veckan och ett par helger i månaden lediga, och att hon ser till att träna två dagar i veckan. Därtill har hon sänkt kraven på sig själv.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

LÄS MER: Kristerssons hårda kritik mot Centern 


”En väldigt otäck känsla”

När Alex Schulman frågar om hon blev rädd svarar hon:

– Jag blev rädd. Det är ju en väldigt otäck känsla att stå där på en kant och känna att man är otillräcklig på nått sätt. Och att erkänna det för sig själv, att kunna, orka och våga erkänna för sig själv att man inte orkar. Det är väldigt modigt av alla dem som orkar dra i den där nödbromsen väldigt tidigt – oftast kör man ju på. Jag körde på lite för länge, men jag hann ändå stanna innan.  

C-ledaren berättar att hon fick rensa i kalendern och att hon nu har ett par kvällar i veckan och ett par helger i månaden lediga, och att hon ser till att träna två dagar i veckan. Därtill har hon sänkt kraven på sig själv. 

”Alla har både ljus och mörker” 

Annie Lööf säger vidare i podcasten att hon som offentlig person har ett ansvar att inte bara berätta om de lyckliga stunderna i livet, utan också de svåra. 

– Det skapar ju ångest hos andra att höra det. Jag tror att alla personer har två sidor, både ljus och mörker, framför allt vi offentliga personer har en skyldighet att också berätta att allt inte bara är soligt.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.