Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf om tiden på sjukhuset med dottern

Centerledaren berättar själv på sin nya Youtube-kanal – därför försvann hon plötsligt.
Annie Lööf skickade en hälsning från sjukhussängen i vintras.Foto: Instagram
Dottern Saga föddes för tidigt.Foto: Annie Lööf / Instagram
Annie Lööf.Foto: OLLE SPORRONG

Annie Lööf gör sig redo för politisk comeback.

Nu berättar Centerledaren för Dagens Nyheter om föräldraledigheten och dramatiken kring dottern Sagas tidiga födsel.

– Det var den värsta situation jag varit med om, någonsin. Att ens barn har slutat andas när det ligger på en. Och man behöll lugnet, fast inombords så bara rasade det, säger hon till tidningen. 

C-ledaren Annie Lööf försvann från politiken tidigare än beräknat, när dottern Saga kom till världen redan i graviditetsvecka 28. Efter tio veckor på sjukhus och flera operationer kunde hon och dottern komma hem. 

Tidigt i graviditeten började hon få ont i magen. Läkarna kunde då konstatera en blödning i buken, som uppstått av en bristning i cellbildningen. Annie Lööf opererades och enligt läkarna skulle Saga kunna vara kvar i magen. 

Men så blev det inte. 

– Jag fick ont igen. Då gjorde läkarna en magnetröntgen och såg att min livmoder hade brustit. Men barnet mådde bra, tack och lov. Så man plockade ut den här lilla tjejen, och sedan fick man operera mig, säger Annie Lööf till Dagens Nyheter. 

Hon kunde vara vaken under dotterns kejsarsnitt, men sövdes sedan ner för den första av två omfattande operationer under december.

Dottern slutade andas

På Instagram har Lööf beskrivit de första månaderna som ”de mest prövande” i livet, samtidigt som hon har berättat om tacksamheten över svensk neonatalvård. 

Precis som många för tidigt födda barn hade Saga problem med sin andning, och när hon var sju veckor fick hon plötsligt ett långt andningsuppehåll. 

– Jag ropar på hjälp och larmet piper. Och in kommer vårdpersonal och får i gång henne. Hon ligger hela tiden på mitt bröst och jag behåller lugnet, och klappar och tröstar henne. Och sedan när hon har stabiliserats går jag in till det lilla kyffe som vi sov i. Och det bara brister. Jag storgråter, säger hon till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.