Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annie Lööf om nya siffrorna: "Urusla"

Här är C-partiledaren Annie Lööfs ord om den senaste bottennoteringen.

– Det är urusla siffror, säger hon i SVT:s "Agenda".

Annie Lööf (C) tvingades under söndagskvällen att prata om det rekordlåga väljarstödet i SVT:s Agenda. Bakgrunden är att partiet fått 3,2 procents stöd i den senaste Sifo-mätningen, som publicerats i Svenska Dagbladet.

Partiledaren duckade inför sändningen för frågor om bottensiffrorna.

"Det är urusla siffror"

I "Agenda" säger Annie Lööf:

– Jättetråkigt, det är urusla siffror och vi måste nu jobba hårt och vara tydligare med vad vi tycker i svensk politik. Jag kan bara göra analysen att turbulensen kring idéprogrammet har skadat Centerpartiet kortsiktigt. Det är förslag som partiledningen ännu inte har behandlat, säger Annie Lööf.

Programledaren Anna Hedenmo frågade om Annie Lööf är rätt person att leda partiet:

– Våra medlemmar bestämmer vem som ska vara partiledare. Jag kan konstatera att jag fick ett enhälligt stöd för ett och ett halvt år sedan, och har ett stort stöd än i dag.

Jonas Sjöstedt lanserade sin egen teori om att förklaringen till tappet är att Centerpartiets politik är mer anpassad till personer på Stureplan än till de som lever på landsbygden.

– Det var lågt, kontrade Annie Lööf i en snabb replik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.