Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf om Fredrick Federley: ”Förtroendet skadat”

Centerpartiet säger att förtroendet är skadat.
Annie Lööf.
Foto: EVA TEDESJÖ/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Fredrick Federley.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Förtroendet är allvarligt skadat för Fredrick Federley, säger Annie Lööf till TV4.  

Det är första gången som hon kommenterar Fredrick Federleys sjukskrivning - en paus som kommer sig efter att det blivit känt att hans sambo dömts för grova sexbrott mot barn. 

Annie Lööf ger inga besked om hans framtid i partiet, som i dag meddelar att Federley är sjukskriven till sista februari.

– Det här är ju oerhört allvarliga uppgifter, och det är avskyvärda brott som den här närstående genomfört, säger Annie Lööf.

Fredrick Federley är sjukskriven, och just nu går det inte att samtala om hans framtid i partiet säger centerledaren. 

– Det är för tidigt att ha de samtalen, säger Annie Lööf med hänvisning till Federleys sjukskrivning. 

Hon säger att Fredrick Federley är i dåligt psykiskt skick just nu, men att han är medveten om att förtroendet för honom har skadats. 

”Tragisk historia” 

– Det här är i grunden en väldigt tragisk och sorglig historia, med en person som mår väldigt dåligt. De uppgifter som har kommit fram har skadat förtroendet för Fredrick, och det vet han också om. 

Även partisekreteraren Michael Arthursson säger till Dagens Nyheter att det just nu är omöjligt att föra diskussioner med Fredrick Federley eftersom han mår så dåligt. 

– Det är en mycket svår situation. Vi får återkomma till vad konsekvenserna blir, säger partisekreteraren Michael Arthursson till DN. 

Till DN understryker Arthursson att ledningen kommer ta diskussionen så fort det går. 

– Men vi kommer ju att ta den här diskussionen, det är en tidsfråga innan vi gör det. Vi kan inte bedöma när det kommer att ske men vi kommer att göra det, säger Michael Arthursson.

”Fast på botten”

Den 26 november meddelade c-toppen Fredrick Federley att han tar en paus från politiken. Anledningen är att det blivit känt att hans sambo dömts för bland annat grova sexbrott mot barn.

Redan i september hade Fredrick Federley samtal med Kriminalvården, om sambon. Uppgifterna kom inte till partiledningens kännedom förrän 23 november. 

Fredrick Federley kommenterar i ett sms till DN: ”Jag är fast på botten och behöver behandling och tid för att komma upp till ytan igen.”

David Baas om Fredrick Federleys paus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.