Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf kommer hem - till kritiken

Foto: Olle Sporrong

Nu kommer C-ledaren Annie Lööf hem - till kritiken.

En av hennes närmaste medarbetare berättar om "en uppförsbacke" för henne.

Och partiets utrikespolitiska talesperson är skarpt kritisk till det omdiskuterade idéprogrammet på DN Debatt i dag.

Vid 17-tiden på onsdagen satte sig Annie Lööf på planet från Thailand till Sverige - efter att ha avbrutit sin semester när kritiken i samband med idéprogrammet vuxit sig allt starkare och förtroendesiffrorna i Demoskop visade rekordlågt stöd för henne.

I går svarade Anna-Karin Hatt, som utmanade henne om partiledarposten, på frågan om hon hyste förtroende för Lööf:

–  Jag bedömer att Annie har väldigt starkt stöd i Centerpartiet men alla kan se att Annie har uppförsbacke just nu.

För liberalt

Och i dag skriver riksdagsledamoten Kerstin Lundgren, partiets utrikespolitiska talesperson, på DN Debatt att visionerna för idéprogrammet leder till ett "social-darwinistiskt samhälle".

Många medlemmar och distrikt har ansett att förslaget varit alldeles för liberalt, med bland annat förslag om plattare skattesystem och fri invandring.

Kerstin Lundgren, C, skriver bland annat:

"När jag läser programförslaget ser jag framtida förslag som hotar många människors möjlighet att förverkliga drömmar, sin frihet".

Se till att förtroende stärks

Nu vill Annie Lööf försöka stärka sitt låga förtroende bland väljarna.

- 2013 handlar om att både förtydliga Centerpartiets roll i svensk politik, men också att se till att mitt förtroende som partiledare växer och stärks, sade Centerledaren till Expressen.se i går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.