Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf har fått en dotter

Annie Lööf har fått en dotter, skriver Centerledaren på Twitter.
Foto: Pelle T Nilsson

Annie Lööf har fått en dotter, skriver hon själv på Twitter.

– En ny prinsessa är född nu, säger hennes pappa Hans-Göran Johansson.

Det var under torsdagen som Annie Lööf födde sin dotter.

"Idag har vår dotter sett dagens ljus. Kärlek, tacksamhet och glädje fyller våra hjärtan. Hon är fantastiskt fin! Och vi mår alla bra", skriver Centerledaren på Twitter.

Annie Lööfs pressekreterare Jonas Nyström har ingen exakt tidpunkt när födseln har skett och kan heller inte berätta vilket BB födseln ska ha skett på.

– Av hennes Facebooksstatus att döma så har det gått väldigt bra, det är det jag kan hänvisa till, säger han.

– Hon har meddelat att allt har gått bra vilket vi är väldigt glada över, det är fantastiskt roligt.

Vad sa hon mer när ni pratade med henne?

– Det är något som vi håller i vår krets. Vi kan konstatera att allt har gått bra och det är jätteroligt för hela familjen, säger Jonas Nyström.

När Expressen når Annie Lööfs mamma Rose-Marie och gratulerar till barnbarnet svarar hon:

– Tack, säger hon glatt och fortsätter:

– Det är roligt.

Annie Lööfs föräldrar berättar att de varit i kontakt med dottern under dagen och att förlossningen har gått fint. Hennes pappa Hans-Göran Johansson, centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Värnamo, sitter uppe på skördetröskan och samlar in säden när Expressen når honom på telefon.

En glad morfar konstaterar att en ny Maramö-bo kommit till världen, och att det ju aldrig är dåligt.

– En ny prinsessa är född nu och det är alltid härligt, och att de mår bra och att allt har gått väl förstås, säger han.

Han berättar att det är roligt med ett tredje barnbarn och att det snart kan bli en resa upp till Stockholm.

– Men det tar nog några dagar nu, säger Hans-Göran Johansson.

Många gratulerar

Efter nyheten har gratulationerna rasat in på Twitter. Bland annat skriver ex-ministern och förre partikollegan Anna-Karin Hatt grattis till mammalyckan och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt gratulerar till ett av de stora ögonblicken i livet.

"Fantastiskt roligt för @annieloof att få tillbringa kvällen med en ny familjemedlem istället för med oss", twittrar allianskollegan Jan Björklund (FP).

Efter en stund hade stora delar av landets toppolitiker skickat sina grattishälsningar, till exempel Ebba Busch Thor (KD), Anna Kinberg Batra (M) och Jimmie Åkesson (SD).


"Lugn och harmonisk"

Det var i våras som Centerledaren berättare på Twitter att hon var gravid och att beräknad ankomst var i höst.

I en intervju med tidningen Land sa Annie Lööf att graviditeten inte har förändrat henne, men att den omedvetet gjort henne mer harmonisk – åtminstone enligt hennes pappa.

– När jag berättade för mina föräldrar att jag var gravid sa pappa att han misstänkt det eftersom jag låtit så lugn och harmonisk på rösten, haha! sa hon till tidningen Land.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.