Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf: Därför får Lugnet nytt toppjobb

Christina Lugnet har fått ett nytt toppjobb efter skandalerna på Tillväxtverket.

I Expressens "Bar & politik" berättar Annie Lööf varför:

– Jag tycker det är rimligt att hon också ska ha ett arbete att bita i under hennes återstående tid som generaldirektör, sa centerledaren.

Det var i början av augusti som Christina Lugnet fick sparken från jobbet som generaldirektör för Tillväxtverket efter flera avslöjanden om vidlyftig representation och dyra personalfester.

Hennes chef Annie Lööf sa i Expressen TV:s "Bar & politik" på torsdagskvällen att hon saknade förtroende för henne.

"Saknade förtroende"

– Det var en helhetsbedömning som jag och regeringen gjorde. Vi landade i att vi saknade förtroende för det ledarskap hon hade.

Men nu har Lugnet fått ett nytt toppjobb - som gruvsamordnare.

"Utmärkt jobb"

Och i "Bar & politik" avslöjade Annie Lööf varför:

– Jag tycker det är rimligt att hon också ska ha ett arbete att bita i under hennes återstående tid som generaldirektör, sa hon.

– Hon har en enorm erfarenhet av regional tillväxt. Jag tror att det här blir ett alldeles utmärkt jobb, att samordna det som för Sverige är väldigt viktigt nu, bostäder och infrastruktur i den viktiga gruvsektorn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.