Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annétthe gripen av polisen i Thailand

Den tidigare landstingspolitikern och sjukgymnasten Annétthe Zettergren, 58, har gripits i Thailand.

Hon misstänks ha plundrat landstinget i Värmland på upp emot fyra och en halv miljoner kronor – och för att ha stulit 965 000 kronor från sin tidigare sambo Jan-Olof Sandersson.

Annétthe har varit på flykt sedan i höstas.

– Hon har inte gjort så mycket under tiden hon varit här, mest legat och solat, säger en källa inifrån polisstationen.

Den tidigare moderatpolitikern Annétthe Zettergren har gripits i sitt nya gömställe i Pattaya. Hon har varit på flykt i Thailand sedan i höstas, misstänkt för bedrägeri mot landstinget i Värmland och stöld i mångmiljonklassen.

Expressen kunde den 7 februari tidigare i år visa bilder där efterlysta Annétthe gömde sig – vid en lyxig simbassäng på en populär turistort i Thailand.

Hade nytt gömställe

Nu befinner sig Annétthe på polisstationen i Pattaya. Gripandet skedde vid lunchtid, lokal tid, i Annétthes nya gömställe: ett lägenhetsboende i Pattaya. Den svenska sambandspolisen i Bangkok ska enligt uppgift ha funnits i området.

– Hon verkar må bra och verkar vara lättad. Hon har inte gjort så mycket under tiden hon varit här, mest legat och solat, säger en källa inifrån polisstationen.

Inifrån polisstationen bekräftas även att Annéthe har hållit sig gömd inne i lägenhetskomplexet.

– I morgon ska Annétthe befinna sig i domstol på grund av att hennes pass har gått ut, säger en källa inifrån polisstationen.

Den svenska sambandspolisen är på plats i Pattaya för att informera Annétthe pch hennes släkting Staffan Jansson om vad som gäller de närmsta dagarna.

Bekräftelse från interpol

Annétthe misstänks ha plundrat landstinget i Värmland på upp emot fyra och en halv miljoner kronor – och för att ha stulit 965 000 kronor från sin tidigare sambo Jan-Olof Sandersson.

– Det stämmer. Vi har fått en bekräftelse på det från interpol, säger Anders Forsman, kriminalinspektör vid Värmlandspolisen.

Svensk polis har tidigare dragit in Annétthes pass, och i onsdags kom thailändsk polis till hennes tidigare gömställe.

Kommer att föras till Sverige

Annétthe kommer att stanna i Pattaya de närmsta dagarna, för att sedan föras till Bangkok och skickas hem till Sverige.

Medhjälparen greps medan han lagade korv

Annétthes släkting Staffan Jansson, 43, har tidigare upplåtit sitt bankkonto åt Annétthe Zettergren och misstänks därför för penninghäleri. Även han har gripits i Thailand och fördes till polishuset i Pattaya under torsdagen.

– Polisen kom till bostaden medan jag lagade korv, säger han på telefon från polishuset där han nu sitter inlåst.

– Det är lika bra. Det är dags att åka hem nu, säger han vidare.

Fick in pengar via fakturor

Enligt misstankarna mot Annétthe har hon i sitt företag som sjukgymnast fakturerat landstinget i Värmland för långt fler patientbesök än vad hon i själva verket har haft. Bedrägerierna misstänks ha pågått sedan 2007 och uppdagades i samband med att landstinget gjorde en egen utredning. Fallet blev vida känt efter att ha uppmärksammats i flera artiklar i lokala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.