Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annette Kullenberg död månader efter sin bror

Författaren och journalisten Annette Kullenberg har gått bort i sviterna av cororna – hon blev 82 år.
Annette Kullenberg.
Foto: YLWA YNGVESSON
Claes Borgström.
Foto: FREDRIK PERSSON / TT NYHETSBYRÅN

Författaren och journalisten Annette Kullenberg, 82, är död.

Hon avled i sviterna av covid-19 på ett sjukhus i Portugal natten mot torsdag.

I maj dog även Annette Kullenbergs bror – advokaten Claes Borgström – i covid-19.

Annette Kullenberg gick bort natten mot torsdag på sjukhuset Hospital de Casvais i Portugal efter en kortare tids sjukdom i covid-19.

– Det känns tungt, sorgligt och lite overkligt. Jag saknar henne, säger dottern Ylva Kullenberg.

Skrivit romaner och reportageböcker

Annette Kullenberg föddes 1939 i Stockholm och började arbeta som journalist på 1960-talet. Hon jobbade i över 25 år på Aftonbladet och skrev en tid krönikor på Expressen kultur. På 1990-talet var hon ordförande i Publicistklubben.

Annette Kullenberg har skrivit både romaner och reportageböcker. Hon debuterade med romanen ”Vänd på dig” 1967. Under åren har hon även skrivit radio och tv-pjäser.

Hon vann tv-tävlingen ”På spåret” 2001 tillsammans med journalisten Jesper Aspegren, och har sommarpratat flera gånger.

Ylva Kullenberg minns en rolig och nyfiken mamma.

– Hon var engagerad, en riktig nyhetsknarkare som kunde titta på CNN dygnet runt. Ibland kunde hon skicka Stockholmsnyheter till mig från Portugal.

– Det var ett tag sedan hon var verksam, men folk kan fortfarande referera till henne. Det gjorde henne väldigt glad, säger Ylva Kullenberg.

2001 vann Annette Kullenberg tv-tävlingen ”På spåret” tillsammans med journalisten Jesper Aspegren. Hon har även sommarpratat flera gånger.

Brodern Claes Borgström också död i corona

Annette Kullenberg lämnade tre barn efter sig. Hon var syster till den framlidne juristen Claes Borgström och journalisten Kerstin Vinterhed.

Claes Borgström dog på morgonen den 15 maj, i början av pandemin.

– Det var corona. Vi var på samma begravning för fyra veckor sedan och det kan vara så att han blev smittad där, men han ville så gärna gå på den, berättade kollegan och vännen Thomas Bodström då.

– Det är väldigt sorgligt. Jag har följt och vetat om att han har varit sjuk i ett par veckor. Så det var ingen överraskning men man blir ändå chockad när man får beskedet. Det är väldigt sorgligt. 

Se mer om coronaviruset:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.