Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Anne-Elisabeth var helt ointresserad av pengar”

I juni avbröts förhören med Tom Hagen på grund av hälsoskäl.
Anne-Elisabeth Hagen försvann 31 oktober 2018.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Maken Tom misstänkt för inblandning i mordet.Foto: TORBJORN OLSEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Paret Hagen gifte sig 1969.Foto: PRIVAT

En person som var helt ointresserad av rikedom och extravagans.

Så beskriver Tom Hagen sin hustru, försvunna Anne-Elisabeth, i förhör med polisen, enligt Nettavisen.

Även parets vänner och anhöriga ska ha utfrågats om deras förhållande till pengar.

Den 31 oktober 2018 försvann Anne-Elisabeth Hagen. Polisen misstänker att hon mördades i sitt hus i Lørenskog, utanför Oslo. 

Bostaden delade hon med maken, miljardären Tom Hagen. Han misstänks nu för mord eller medhjälp till mord.

I februari 2019 höll polisen förhör med maken som vid tillfället inte var misstänkt i ärendet. Och nu har den norska tidningen Nettavisen publicerat tidigare okända uppgifter från samtalen.

Tom Hagen: ”Det värsta hon visste”

I förhör ska Hagen ha sagt att Anne-Elisabeth var ”helt ointresserad av pengar och rikedom”. Hon var inte heller intresserad av andra människors rikedomar, och extravaganser var ”det värsta hon visste”.

Nettavisen skriver att Tom Hagen pratade om hustruns syn på pengar vid flera tillfällen. Men även andra anhöriga och vänner ska ha utfrågats om hennes och makens finansiella situation.

Tom Hagen pratade även om Anne-Elisabeths sociala liv i förhören. Hon beskrevs i varma ordalag och framställdes som en social person som ”saknade ovänner”.

Häktades i år

Det var i april i år som Tom Hagen häktades, misstänkt för inblandning i mordet på hustrun. Miljardären var frihetsberövad i tio dagar innan han släpptes på fri fot.

Han har hela tiden nekat till inblandning. Även parets barn har hävdat pappans oskuld i sina samtal med polisen.

– Vi litar fortfarande inte på polisen i deras utredning med Tom Hagen som misstänkt, har barnens målsägarbiträde, Ståle Kihle, tidigare sagt till VG.

Polisen söker ett potentiellt vittne i fallet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.