Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna  Wahlgren: "Nu är det jag som tigger"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FÅR PENGAR. "För första gången i mitt liv ber jag nu vänner och förtrogna om hjälp", skriver Anna Wahlgren på sin blogg. Nu har tre personer meddelat att de stöttar henne med pengar. Foto: GUNNAR SEIJBOLD
Foto: Foto Gunnar Seijbold

Anna Wahlgrens ekonomi har raserats efter att dotterns kritiska bok publicerats.

Nu ställer Wahlgren hoppet till sina läsare - och på sin blogg ber hon dem sätta in pengar åt henne eftersom hon inte längre kan ta fler banklån.

- Tre stycken har talat om att de tänker sätta in en slant, säger Anna Wahlgren.

I januari 2012 publicerade Anna Wahlgrens dotter Felicia Feldt sin uppmärksammade bok "Felicia försvann", som riktade massiv kritik mot mamman. Publiceringen gav förödande effekter på Anna Wahlgrens ekonomi.

Innan dotterns bok försörjde hon sig bland annat på att hålla workshops.

- Efter hennes bok hade jag inte en enda workshop på ett år. Och nu får jag ingenting publicerat någonstans. Man svarar mig inte ens, säger Anna Wahlgren som beskriver läget som en "fullständig katastrof".

Kallar sig själv ett "fån"

På sin blogg berättar Wahlgren nu om hur pengarna tagit slut:

"För första gången i mitt liv ber jag nu vänner och förtrogna om hjälp, så att jag kan klara det dagliga, nu när jag inte kan ta fler lån - jag har levt på banklån sedan denna dotters bok kom."

Hon skriver även om hur hon länge skänkt pengar till andra och att det varit hennes dotter Felicia Feldt som skött utbetalningarna.

"Så hon fick betalt för att betala andra. Och jag mitt fån fattade inte - förrän efter en miljon gått åt - att det finns folk som har som sport att tigga pengar, precis som det finns folk som spelar på lotto hela tiden. Det kostade dem bara ett frimärke till mig, och så fick de en slant (en bra slant, bättre ju syndare det var om barnen)" skriver hon och fortsätter:

"Och nu är det jag som tigger. Men tro mig, jag har det inte, och har aldrig haft, som sport. Jag har det som förödmjukelse."

"Ekonomisk katastrof"

Anna Wahlgren skriver att dottern tog hedern från sin mamma i samband med att "Felicia försvann" publicerades.

"Jag tror inte hon kunde förställa sig vilken ekonomisk katastrof detta skulle innebära för mig."

Anna Wahlgren berättar att tre personer har meddelat att de stöttar henne med pengar.

Det är oklart hur mycket pengar det handlar om, men förmodligen inte tillräckligt eftersom Anna Wahlgren fortsätter att be om pengar via sin blogg.

- Det har funnits försök att tysta mig som lyckades slutgiltigt i och med min dotters bok. Men mitt eget forum kan fortfarande ingen ta ifrån mig, säger Anna Wahlgren.

Expressen har sökt Felicia Feldt för en kommentar.

Bråket - detta har hänt

I januari 2012 släppte Anna Wahlgrens dotter, Felicia Feldt, sin barndomsskildring "Felicia försvann". Felicia Feldt, som tidigare brutit med sin mamma, berättade i boken om sexuella övergrepp under hennes barndon, om alkoholism och aggressioner.

Flera av Felicias syskon tog sin mamma Anna Wahlgren i försvar efter att boken släppts.

Anna Wahlgren släppte i oktober 2012 boken "Sanning eller konsekvens" som var ett svar på dotterns kritik. Boken släpptes genom Anna Wahlgrens egna förlag men blev ingen större försäljningssuccé.

Försäljningen av Anna Wahlgrens mest kända verk, "Barnaboken" som sålts i över en miljon exemplar ska enligt Anna Wahlgren själv ha sjunkit i botten efter att "Felicia försvann" släpptes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.