Anna vill vabba - för sin hund Qasanova

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anna Jönsson tvingades stanna hemma när hennes tax Qasanova genomgick en operation. Nu tycker hon att det ska vara möjligt att vabba. Foto: PRIVAT

Vadå Vadda?

Östersundsbon Anna Jönsson vill att man ska kunna vabba för sina djur.

Själv har hon förlorat pengar efter att hennes tax opererats.

- Jag har själv vuxit upp med djur och jag vet att när de blir sjuka så innebär det stora kostnader, säger hon.

Östersundsbon Anna Jönssons ettåriga tax Qasanova genomgick en omfattande operation för snart två veckor sedan, något som tidningen Östersunds-Posten uppmärksammade först.

- För att han inte skulle behöva bli halt och amputera båda benen var vi tvungna att operera honom, säger Anna Jönsson.

Stannade hemma

Efter operationen stannade Anna hemma i två veckor för att ta hand om Qasanova. Hon menar att om det hade varit ett barn så hade hon fått ekonomisk ersättning från Försäkringskassan.

- Jag har själv vuxit upp med djur och jag vet att när de blir sjuka så innebär det stora kostnader.

Därför vill Anna Jönsson att försäkringsbolagen ska införa ett tillval till försäkringen som djurägaren betalar själv för – för att kunna stanna hemma med ett sjukt djur och få ersättning för det.

- Det försäkringsbolag som först kommer fram till en lösning kommer få nya kunder direkt, det är jag övertygad om, avslutar Jönsson.

Men på försäkringsbolaget Agria är det inte aktuellt:

- Det är ingen försäkring som vi har under utveckling, men skulle det komma in fler önskemål om det så är det säkert något vi kan börja fundera över, säger Pernilla Melander, kommunikationsansvarig.

Borde man få vabba för husdjur?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.