Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Sjödins kritik mot Wallström

Anna Sjödin, tidigare SSU-ordförande, anser att Margot Wallström "stuckit kniven i ryggen" på Annelie Nordström.
Anna Sjödin, tidigare SSU-ordförande och i dag rektor vid Vindelns folkhögskola, valde i helgen att gå ut på Kommunalordföranden Annelie Nordströms Facebooksida och stötta henne. Foto: Facebook/Skärmavbild
"Det finns dom som anser att anfall är bästa försvar. Och ibland stämmer det. Men jag begriper mig inte på Wallströms strategi. Hon får hjälp med att ordna lägenhet av Nordström och Kommunal. När det sedna finns risk för kritik anfaller hon den som hjälpt henne i 180. Jag tror det går emot vad de allra flesta tycker är schysst. För vem gillar egentligen någon som beter sig så?" skriver Anna Sjödin på Facebooksidan och fortsätter: "Man sticker inte kniven i ryggen på första bästa för att skydda sig själv. Det är inte hedersamt." Foto: Facebook/Skärmavbild

Anna Sjödin, tidigare SSU-ordförande, anser att Margot Wallström "stuckit kniven i ryggen" på Annelie Nordström.

Det skriver hon på Annelie Nordströms Facebooksida.

– Jag vill att våra främsta politiska företrädare ska vara mer robusta när mediedrevet går. Det är inte ok att klandra andra för att skydda sig själv, kommenterar hon i ett sms till Expressen.

Anna Sjödin, tidigare SSU-ordförande och i dag rektor vid Vindelns folkhögskola, valde i helgen att gå ut på Kommunalordföranden Annelie Nordströms Facebooksida och stötta henne.

– Kommunal har problem. Det svåra är inte att avgå, det svåra är att sitta kvar och förändra det som måste förändras, kommenterar Anna Sjödin till Expressen i sms.

Samtidigt kritiserar Anna Sjödin utrikesminister Margot Wallströms strategi att anklaga Kommunal för lögn.

"Det finns dom som anser att anfall är bästa försvar. Och ibland stämmer det. Men jag begriper mig inte på Wallströms strategi. Hon får hjälp med att ordna lägenhet av Nordström och Kommunal. När det sedna finns risk för kritik anfaller hon den som hjälpt henne i 180. Jag tror det går emot vad de allra flesta tycker är schysst. För vem gillar egentligen någon som beter sig så?" skriver Anna Sjödin på Facebooksidan och fortsätter:

"Man sticker inte kniven i ryggen på första bästa för att skydda sig själv. Det är inte hedersamt."

"Inte ok att klandra andra"

Till Expressen säger hon att hon gett sig in i debatten för att hon efterlyser mer kurage.

– Jag vill att våra främsta politiska företrädare ska vara mer robusta när mediedrevet går. Det är inte ok att klandra andra för att skydda sig själv.

Under söndagen har Muf krävt att Margot Wallström ska avgå, men den uppfattningen delar inte Anna Sjödin, trots kritiken.

– Det vore tjänstefel av Muf om dom inte krävde hennes avgång, det betyder inte att det är rätt. Wallström ska vara kvar, allt annat är befängt, säger hon i sms.

"Helhetsbilden blir skev"

Anna Sjödin avgick som SSU-ordförande 2006 efter bara drygt ett år, efter att hon dömts för bland annat misshandel på krogen Crazy Horse. Hon säger att hon anser att journalistisk bevakning är grundläggande i en demokrati.

– Samtidigt vet jag av egen erfarenhet att få händelse är så svartvita som det framstår när drevet går. Helhetsbilden blir ofta skev när alla springer efter samma boll, skriver hon i sms till Expressen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!