Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Kinberg Batras comeback – här är nya uppdraget

Efter att ha avgått som Moderaternas partiledare byter Anna Kinberg Batra nu ut politiken mot skolbänken. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Kinberg Batra ska nu föreläsa och diskutera ledarskap i turbulenta tider för forskare och studenter på Handelshögskolan i Stockholm Foto: SVEN LINDWALL

Det var turbulenta tider när Anna Kinberg Batra avgick som Moderaternas ledare. Nu ska hon lära studenter hur man pallar trycket i motvind.   

– Jag kan inte säga att jag lyckades helt, eftersom jag redan har slutat. Men jag hann få mer erfarenhet av detta än de flesta, säger hon till Dagens Industri.

Anna Kinberg Batra har lämnat politiken bakom sig. Men erfarenheten av att vara ledare i turbulenta tider släpper hon inte riktigt taget om, även om hon byter riksdagen mot skolbänken.

I Dagens Industri berättar hon om sitt kommande steg. Hon ska föreläsa och diskutera ledarskap i turbulenta tider för forskare och studenter på Handelshögskolan i Stockholm som hon själv lämnade för 18 år sedan. 

– I en väldigt extrem tid har jag lärt mig vikten av att vara tydlig, att göra mitt allra bästa i läget så som det är för stunden. Du har inte alltid fullständig information men måste ändå våga fatta beslut. Det tror jag att politiker och företagsledare har gemensamt, säger hon till tidningen. 

Anna Kinberg Batra berättar att sociala medier har förflyttat makt till anställda, kunder och väljare vilket påverkar ledarskapet. 

– Det har politiken lärt sig och ligger där några steg före näringslivet, säger hon till DI.

 

SE ÄVEN: Anna Kinberg Batra: "Jag vet hur man leder under tryck"  

 

Det man minst anar

Politiken är mer konfliktorienterad, enligt den före detta ledaren. Men hon tror att det finns maktspel även inom näringslivet dit hon är på väg.

– Man måste förhålla sig till det man minst anar, när man minst anar det, och det omedelbart. Det är det nya normala i politiken och det tror jag att der blir mer och mer i näringslivet också, säger hon till DI.

– Du måste vara reaktiv med också orka ha blicken framåt, orka prioritera rätt. Jag kan inte säga att jag lyckades helt, eftersom jag redan har slutat. Men jag hann få mer erfarenhet av detta än de flesta.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!