Anna Kinberg Batra gästar "Bara Politik – med Niklas Svensson" i morgon, tisdag. Foto: Anna Karin NilssonAnna Kinberg Batra gästar "Bara Politik – med Niklas Svensson" i morgon, tisdag. Foto: Anna Karin Nilsson
Anna Kinberg Batra gästar "Bara Politik – med Niklas Svensson" i morgon, tisdag. Foto: Anna Karin Nilsson
Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Noella Johansson/Tt / TT NYHETSBYRÅNModeratledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Noella Johansson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Moderatledaren Anna Kinberg Batra.

 Foto: Noella Johansson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Finansminister Magdalena Andersson, S. Foto: Lisa MattissonFinansminister Magdalena Andersson, S. Foto: Lisa Mattisson

Finansminister Magdalena Andersson, S.

 Foto: Lisa Mattisson

Anna Kinberg Batra sågar finansministern

Publicerad

Anna Kinberg Batra lovar fler reformer för att få in människor i arbete.

Samtidigt sågas finansminister Magdalena Andersson.

– Det är farligt att vara så nöjd, säger Moderatledaren i morgondagens "Bara Politik – med Niklas Svensson" i Expressen tv.

Anna Kinberg Batra är upprörd när hon kommenterar regeringens vårändringsbudget som överlämnades till riksdagen i dag.

Det mest problematiska?

– Att de är så himla nöjda. Det är farligt att vara så nöjd, tycker jag. Att vi har högkonjunktur, det vet liksom alla redan. Och att njuta av det är inte särskilt svårt. Det som är svårt är att bryta jobbklyftan, mellan inrikes och utrikes födda, säger Moderatledaren när hon gästar Expressens "Bara Politik – med Niklas Svensson", som sänds i morgon kväll klockan 19.00.

Anna Kinberg Batra vill se fler reformer för att få in människor i arbete.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

"Regeringen gör för lite"

Enligt Anna Kinberg Batra gör regeringen ingenting för alla dem som i dag väntar på att få sitt första jobb:

– När gamla jobb försvinner måste vi skapa nya. Det gör de för lite åt. Sen måste vi se till att ha trygghet och säkerhet i en orolig värld, och det kräver att man har ordning på offentliga finanser när det blir kris dessutom. Och det här svarar de inte på. De är väldigt nöjda i dag, men vad ska vi då göra i morgon?

Vad kan du göra åt det då?

– Byta politik. Det är därför vi måste visa hur vi vill göra i stället. Vi behöver mycket mer reformer för att få in folk i arbete. De som har jobb nu har det ganska bra, men den som inte har fått sitt första jobb i Sverige har väldigt stora problem. Och de blir fler.

Kinberg Batra: "Stora problem"

Enligt Kinberg Batra innebär detta att hela samhället får stora problem.

– Det kräver reformer, säger hon.

I programmet i morgon kväll kommenterar hon också alliansens samtal inför höstbudgeten, nya åtgärder mot terrorism och Moderaternas usla opinionssiffror.

 

LÄS MER: Så påverkas du av budgetförslaget

 

Anna Kinberg Batra gästar "Bara Politik – med Niklas Svensson" i morgon, tisdag.Foto: Olle Sporrong
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag