Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna höggs ihjäl i köket

HÄR GRIPS SAMBON. Poliserna på plats blev tidigt misstänksamma mot 20-åringens berättelse och tog med honom till polishuset, där han anhölls. Under torsdagens förhör fortsatte sambon att neka.
GÄVLE. Anna Norell, 18, var på väg för att hämta sin fyra månader gamla son när hon höggs ihjäl hemma i sitt nya kök.
Dagen innan hade hon köpt gardiner och pyntat i hemmet.
Nu är hennes 20-årige sambo anhållen misstänkt för mord.
Sambon säger i förhör till polisen att han låg och sov när han hörde Annas skrik på hjälp i går morse. – Jag rusade ut från sovrummet och såg en man anfalla Anna. Sambon beskriver mannen som mörkhårig och klädd i en rutig skjorta. Själv lyckades han springa ut från lägenheten, iförd bara ett par kalsonger.

Tror att han ljuger

Polisen och åklagaren tror att han ljuger, att det var han som höll i kniven och högg ihjäl Anna Norell i köket. Mordvapnet kan ha varit en kökskniv. Polisen har gjort flera beslag i lägenheten. Sambon tog sig till en annan lägenhet i samma hyreshus, blev insläppt, tryckte igen ytterdörren och låste. – Han var skräckslagen, säger en nära anhörig.

Sonen var i lägenheten

Parets lilla son fanns i samma lägenhet och skulle ha hämtats av Anna Norell på morgonen. Sambon har för polisen berättat att han var rädd att den okände mannen skulle förfölja honom. Anna hade köpt nya gardiner och pyntat i hemmet dagen innan hon mördades. Hennes sambo är anhållen, misstänkt för mord. – Där går han, där går han, skrek sambon några minuter efter att han kommit in i lägenheten och pekade ut genom fönstret. Polis och ambulans fick larmet strax före klockan 10 i går förmiddag. – Jag sa till honom att ringa polisen direkt, säger 20-åringens pappa som blev uppringd av sonen. – Han skrek "han har knivhuggit Anna! Vad ska jag göra?". Han var panikslagen.

Ringde Annas mamma

Sambon ringde också Anna Norells mamma och berättade att hennes dotter överfallits av en okänd knivman. Mamman fick först flera timmar senare veta att dottern troligen var död när sambon ringde. Polisen sökte under förmiddagen efter den okända mannen och stoppade flera personer med rutig skjorta. Polismännen på platsen blev efterhand misstänksamma mot 20-åringens berättelse. Han fördes till polishuset och fick på nytt berätta om vad som hänt. Han anhölls senare på sannolika skäl - den starkare graden - misstänkt för mordet på Anna Norell.

Handlat gardiner

Paret flyttade in i sitt nya hem för sex veckor sedan. Tillsammans hade de den fyra månader gamla sonen. – Hon var så glad för sitt nya hem. Hon och hennes mamma hade dagen innan varit och handlat gardiner och annat till lägenheten, säger en vän till familjen. Mamman var i går svårt chockad över mordet på dottern. – Det känns tungt i dag, säger Annas pappa. Under torsdagseftermiddagen eller torsdagskvällen genomför en rättsläkare i Uppsala en obduktion för att fastställa dödsorsaken.

Nekar till brott

Sambon förhördes under onsdagseftermiddagen och torsdagen och nekar till att ha mördat Anna Norell. – Han har lämnat en berättelse men jag vill inte gå in på några detaljer, säger hans försvarsadvokat Anita Wiberg Wallin. - På fredag kommer jag att ta ställning till om han ska begäras häktad, säger kammaråklagare Christer Sammens.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!