Anna O’Brien blev tillsagd under en fotografering på ett hotell. Foto: InstagramAnna O’Brien blev tillsagd under en fotografering på ett hotell. Foto: Instagram
Anna O’Brien blev tillsagd under en fotografering på ett hotell. Foto: Instagram
Hotellpersonalen ville inte att hon skulle gå runt i bikini. Foto: InstagramHotellpersonalen ville inte att hon skulle gå runt i bikini. Foto: Instagram
Hotellpersonalen ville inte att hon skulle gå runt i bikini. Foto: Instagram

Anna, 33, bar bikini – blev tillsagd att klä på sig

Publicerad

33-åriga Anna blev tillsagd under en bikinifotografering på ett hotell.

Men trots kommentarerna har hon inga planer på att sluta ställa upp på de lättklädda bilderna:

– En förändring är på gång, skriver Anna i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.

Anna O’Brien, 33, arbetar som bloggare och driver ett Instagramkonto med över 250 000 följare. Hon hyllas dagligen för de bilder hon delar med sig av i sociala medier.

Men förra veckan var Anna med om en händelse som påminde henne om varför hon gör det hon gör, skriver sajten Refinery29.

Anna O’Brien blev tillsagd när hon fotograferades i hotellobbyn.Foto: Instagram / Glitterandlazers

Blev tillsagd av personalen

33-åringen, från New York i USA, hade planerat en fotografering på ett hotell i Las Vegas. Hon hade redan i förväg berättat för personalen på hotellet att hon skulle fotograferas i badkläder för sin blogg.

Personalen ska ha godkänt hennes förfrågan, och gett henne tillåtelse att fotografera överallt på hotellet, förutom i själva kasinot.

Men när Anna anlände till hotellet och tog av sig kläderna i lobbyn – rusade säkerhetspersonal fram till henne.

Nu berättar hon om upplevelsen.Foto: Instagram / Glitterandlazers

"Tycker att det är ironiskt"

Trots att Anna hade fått klartecken, blev hon ombedd att sätta på sig mer kläder.

När hon försökte fortsätta fotograferingen senare samma dag, blev hon återigen tillsagd att täcka sin kropp.

– Jag tycker att det är ironiskt att jag blir tillsagd just i Las Vegas. Smala tjejer går runt i stringtrosor överallt, men en större tjej i en heltäckande bikini, det är för mycket, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Anna kommer inte sluta lägga upp lättklädda bilder på sig själv.Foto: Instagram / Glitterandlazers

"Vi kommer att synas"

I inlägget skriver Anna att hon möter större motstånd från allmänheten ju större fotograferingar hon ställer upp på.

– Det är av just den anledningen jag kommer att fortsätta på det här spåret. Vi kommer att synas. Vi tänker inte gömma oss längre.

Anna berättar att hon inte har några planer på att anpassa sig efter idealen.

– Vi kommer att ha på oss vad vi vill, när vi vill. Inte bara i Las Vegas, utan överallt. En förändring är på gång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag