Anna, 19, fast i gunga
– fick klippas loss

Anna Khorasani, 19, fastnade ordentligt i en bebisgungan. "Det var lite pinsamt", säger hon.
Foto: Privat / LÄSARBILD
"Det var kul att gunga faktiskt, det var det. Det var frustrerande mot slutet men i dag är det bara något som man skattar åt", säger Anna Khorasani om händelsen.
Foto: Privat/Snapchat
"Jag sade att nu fan får vi ringa 112. Och det var så otroligt pinsamt att locka ut dem för någonting sådant här halv fyra på natten", säger Anna. (OBS: GENREBILD)

När Anna Khorasani, 19, fastnade i en gunga under natten så såg hon ingen annan utväg än att ringa 112.

– Så hade jag fyra snygga brandmän där som skulle rädda mig. Det var lite pinsamt, säger hon.

Räddningstjänsten lyckades till slut klippa loss henne, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att skriva om.

Under natten mot söndagen var Anna Khorasani, 19, från Västerås ute med sin bästa tjejkompis och hennes två killkompisar i Eskilstuna. Framåt tretiden fick hon och vännerna lust att gunga en stund och Anna Khorasani satte sig i en bebisgunga.

Det skulle hon inte ha gjort – för hon fastnade riktigt rejält.

– I början tänkte vi bara att sådant här händer bara på film, det här händer inte, berättar Anna Khorasani.

Hon och hennes vänner försökte förgäves få loss Anna Khorasani. Men det gick inte, trots att de försökte skära sönder gungan med en kökskniv.

Efter en timmes slit fick Anna Khorasani nog,

– Jag sade att nu fan får vi ringa 112. Och det var så otroligt pinsamt att locka ut dem för någonting sådant här halv fyra på natten, säger hon.

Fick räddas av fyra starka brandmän

Och sagt och gjort. Vännerna larmade SOS Alarm som skickade ut en grupp brandmön för att hjälpa henne loss, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att skriva om.

– Hade de inte sett så bra ut så hade det inte gjort så mycket. Men just att de såg bra ut och att de var så där biffiga och verkligen försökte rädda mig, det var lite pinsamt. Men jag vet att de har ett gott skratt i dag, och deras familjer, kolleger och nu halva Sverige, berättar Anna Khorasani.

Räddningstjänsten fick larmet vid halv fyra. De kunde då hjälpa till att klippa sönder gungan.

– De klippte bort den där så var det klart sedan, säger insatsledaren vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Två stora blåmärken

Så här dagen efter känner sig Anna Khorasani öm i kroppen och hon har fått två stora blåmärken på benen. Men trots det är hon vid god vigör.

– Det var kul att gunga faktiskt, det var det. Det var frustrerande mot slutet men i dag är det bara något som man skattar åt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.