Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ann Linde i samtal med ländernas utrikesministrar efter flygkatastrofen

Dagens toppnyheter – utrikes.
Utrikesministrar från Sverige, Kanada, Ukraina, Afghanistan och Storbritannien var på plats i London för att diskutera flygtragedin i Iran.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Utrikesministrar från Sverige, Kanada, Ukraina, Afghanistan och Storbritannien var på plats i London för att diskutera flygtragedin i Iran.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

På torsdagen träffades de länder som förlorat medborgare i flygtragedin i Iran. 

Mötet ägde rum i London och utrikesministrar från Sverige, Kanada, Ukraina, Afghanistan och Storbritannien var på plats. 

– Det absolut viktigaste är att de anhöriga får alla svar som behövs, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde till Studio Ett.

Utrikesministrarna från Sverige, Kanada, Ukraina, Afghanistan och Storbritannien träffades i dag i London för att prata om hur man ska gå vidare i utredningen efter flygkatastrofen i Teheran. 

Totalt omkom 176 personer, varav 17 av dem var boende i Sverige. 

Ann Linde: ”Måste ske korrekt”

Frågor som konsulärt tillträde, hur anhöriga ska stödjas och identifieringsarbetet av de omkomna har diskuterats, enligt Sveriges radio. 

– Det absolut viktigaste är att de anhöriga får alla svar som behövs, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde till Studio Ett och säger att stor del av diskussionerna handlade om var offren ska begravas. 

– Just nu pågår identifieringen. Det måste ske korrekt och på ett värdigt sätt. Det här är en process som kan ta mycket lång tid, det vet vi sedan tidigare katastrofer. Det är viktigt att det sker korrekt, det är därför det är så tidskrävande.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.