Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anlagd brand på blivande asylboende

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Två molotovcocktails kastades in i ett blivande flyktingboende i Nykroppa utanför Filipstad.

Räddningsledaren säger enligt nwt.se att byggnaden stått tom i väntan på att hyras ut till Bert Karlsson.

En av flaskorna satte eld på huset. Branden är den tredje på kort tid i flyktingboenden i Filipstad.

Två flaskor med brandfarlig vätska har kastats in genom ett krossat fönster på ett blivande asylboende i Nykroppa utanför Filipstad. En av flaskorna krossades och orsakade en mindre brand, skriver nwt.se.

– Vi rubricerar det som mordbrand, säger Johanna Sachs, kriminalinspektör på polisen i Värmland, till TT.

"Stått tomt länge"

En anställd som sov över i huset vaknade av röklukten och att det interna brandlarmet tjöt. Personen larmade då räddningstjänsten. Räddningsledaren säger till nwt.se att styrkorna från både Filipstad och Storfors kallades till platsen. Ingen kom till skada i branden, som slocknade av sig själv.

– Byggnaden har stått tomt länge i väntan på att byggas om till asylboende och hyras ut till Bert Karlsson, berättar räddningsledare Hasse Dahl för nwt.se.

Tog bilder och prover

Enligt sajten är detta den tredje branden i Filipstad på kort tid som kan relateras till asylsökande. Den första branden ägde rum 1 maj på en flyktingförläggning. För en vecka sedan brann det igen, denna gång på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Nwt.se rapporterar vidare att en molotovcocktail hittades hel på en stol inne i rummet. Den andra hade krossats på golvet. Räddningsledaren säger till tidningen att teamet fokuserade på att ventilera ut röken och kolla så att branden inte hade spridit sig.

Polisen spärrade av området för teknisk undersökning. De har även tagit bilder och prover från platsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.