Anlagd brand på blivande asylboende

Publicerad

Två molotovcocktails kastades in i ett blivande flyktingboende i Nykroppa utanför Filipstad.

Räddningsledaren säger enligt nwt.se att byggnaden stått tom i väntan på att hyras ut till Bert Karlsson.

En av flaskorna satte eld på huset. Branden är den tredje på kort tid i flyktingboenden i Filipstad.

Två flaskor med brandfarlig vätska har kastats in genom ett krossat fönster på ett blivande asylboende i Nykroppa utanför Filipstad. En av flaskorna krossades och orsakade en mindre brand, skriver nwt.se.

– Vi rubricerar det som mordbrand, säger Johanna Sachs, kriminalinspektör på polisen i Värmland, till TT.

"Stått tomt länge"

En anställd som sov över i huset vaknade av röklukten och att det interna brandlarmet tjöt. Personen larmade då räddningstjänsten. Räddningsledaren säger till nwt.se att styrkorna från både Filipstad och Storfors kallades till platsen. Ingen kom till skada i branden, som slocknade av sig själv.

– Byggnaden har stått tomt länge i väntan på att byggas om till asylboende och hyras ut till Bert Karlsson, berättar räddningsledare Hasse Dahl för nwt.se.

Tog bilder och prover

Enligt sajten är detta den tredje branden i Filipstad på kort tid som kan relateras till asylsökande. Den första branden ägde rum 1 maj på en flyktingförläggning. För en vecka sedan brann det igen, denna gång på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Nwt.se rapporterar vidare att en molotovcocktail hittades hel på en stol inne i rummet. Den andra hade krossats på golvet. Räddningsledaren säger till tidningen att teamet fokuserade på att ventilera ut röken och kolla så att branden inte hade spridit sig.

Polisen spärrade av området för teknisk undersökning. De har även tagit bilder och prover från platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag