Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagelsen: Melanias modellkarriär är en lögn

Den här oväntade situationen uppstod när presidentparet besökte Storbritannien i somras, med anledning av minnesdagen av invasionen av Europa 1944.
Donald Trump och Melania Trump 1999, året efter de träffades.Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump i oktober 2019.Foto: MEG KINNARD / AP TT NYHETSBYRÅN

Melana Trumps framgångsrika modellkarriär är en ren lögn, menar den tidigare rumskamraten Matthew Atanian.

För magasinet Vanity Fair berättar han om presidentfruns extrema diet och kamp för att bli en framgångsrik modell.

– Hon var alltid en ganska stel person, säger Matthew Atanien.

Även svenska Victoria Silvstedt, som var vän med Melania i ungdomens glada dagar, har tidigare berättat om den ”smala och lite bleka” tjejen från Slovenien.

Innan Melania Trump träffade Donald Trump studerade hon design på universitetet i den slovenska huvudstaden Ljubljana. Hon hoppade dock av studierna för att förverkliga sin dröm: Att bli modell. 

Melania upptäcktes i Milan 1995 av Paolo Zampolli, modellagent och vän till Donald Trump. Därefter flyttade hon till New York där hon delade en lägenhet med fotografen Matthew Atanian.

För magasinet Vanity Fair berättar fotografen att Melania inte var intresserad av utekvällar eller att skaffa vänner – utan mycket disciplinerad i sin strävan att bli modell.

Matthew Atanian berättar att den framtida presidentfrun ”bar vikter runt vaderna när hon gick runt i lägenheten” och att hon höll sig till en strikt diet bestående av ”fem till sju grönsaker och frukter varje dag”.

Rumskamraten: ”Drack mycket vatten”

– Hon drack mycket vatten. Hon ville tjäna pengar som modell.

Enligt Matthew Atanian fick Melania Trump bara dåliga jobberbjudanden. Hon ska då ha frågat om han kunde fixa in henne magasinet Marie Claire, som han jobbade för. Men han menar att ett sådant projekt var dömt att misslyckas:

– Hon var alltid en ganska stel person. Det är därför hon inte blev en framgångsrik modell. Hon kunde inte röra på sig.

Hennes modellkarriär låg i spillror när hon träffade Donald Trump 1998. Då tog den plötsligt fart, och hon började publiceras i stora tidningar. Ett exempel är den vida omtalade bilden som publicerades i magasinet GQ.

Även skådespelaren Quinn Cummings har gått ut med liknande anklagelser om en misslyckad modellkarriär. I ett flertal inlägg på Twitter i våras hävdade hon att samtliga av Melanias modellbilder från ungdomen är tagna för att skickas till olika agenturer. Inga togs av professionella fotografer, menade Cummings.

”Det är bilder tagna av en lokal fotograf i en slemmig kommunist-stad”, skrev skådespelaren.

Silvstedt: ”Otroligt smal och lite blek”

Sommaren 2018 berättade Victoria Silvstedt i sitt ”Sommar i P1” om ungdomens vänskap med Melania. När svenskan flyttade till Paris fick hon hjälp av sin modellagentur att hitta ett bättre boende än den skrubb hon först flyttat till – och i den nya lägenheten blev Melania hennes rumskompis.

– Hon pratade med stark öststatsaccent. Hon var otroligt smal och lite blek. Hon var också en kämpe, väldigt målinriktad, seriös, professionell och övertygad om att hon skulle ”make it”. Hon hette Melania Knaust då. Hon gifte sig sedan, och heter numera Trump i efternamn, och tituleras USA:s ”first lady”. Ingen av oss har gett upp och flyttat hem, berättade Victoria Silvstedt i SR.

– Hon som var så enkel blev en riktig prinsessa med sina lyxhus och privatjet. Vi har gått en lång väg.

När Victoria Silvstedt flyttade till USA för arbeta för Playboy tappade de två vännerna kontakten.

Här berättar Trump om operationen mot IS-ledaren

Donald Trump berättade nyligen om hur det gick till när amerikanska specialstyrkor dödade IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.