Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagelsen: Meghan driver med drottningen

Meghan Markle anklagas för att driva med drottningen i sin födelsedagsvideo.
I videon dricker Markle te ur gammeldags koppar med fat.
Skådespelaren Melissa McCarthy byter om i videon, och dyker upp iförd pärlhalsband och coiffe.
Drottning Elizabeth.
Foto: STELLA PICTURES/GOFF PHOTOS

Meghan Markle publicerade en video på sin födelsedag – där hon och Melissa McCarthy dricker te i tjusiga kläder. 

Nu anklagas Markle för att driva med drottning Elizabeth i videon, rapporterar Express

Videon som Meghan Markle lade upp i samband med sin 40-årsdag introducerar en kampanj som ska hjälpa kvinnor tillbaka till arbetet efter coronapandemin. I den medverkar, förutom Meghan Markle, även skådespelaren Melissa McCarthy.

Nu anklagas Meghan för att driva med drottning Elizabeth i klippet.

Det är författaren Angela Levin, som har följt prins Harry och skrivit en biografi om hans liv, som på Twitter frågar om följarna också tycker att Markle och McCarthy gör narr av drottningen.

Pekar ut likheterna

Levin lyfter fram att både Meghan och Melissa McCarthy dricker te i videon, ur gammaldags porslin likt det som Meghan visade på sin blogg efter att ha träffat drottningen för första gången. 

McCarthy bär också en prydlig klädsel med pärlhalsband och en coiffe, den typ av hårdekoration som kungligheter ofta använder vid formella festligheter.

https://twitter.com/angelalevin1/status/1423104393977683969

Kritik har även kommit från Hannah Martin på organisationen Talented Ladies Club, som kallar Markles kampanj för ett publicitetsstunt som saknar struktur och allmänna råd för hur människor kan delta.

– Om Meghan verkligen brinner för att hjälpa två miljoner kvinnor tillbaka till arbetet skulle det vara bra med fler insikter om vilka specifika problem dessa kvinnor står inför och att föreslå konkreta lösningar som följs upp med åtgärder på plats från rätt folk. Det skulle verkligen vara något att fira, säger hon enligt Express. 

"När jag växte upp såg jag inte mig representerad"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.