Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anja och Filippa hedrade Ida Boström: ”En krigarinna”

Anja och Filippa kom till avskedsceremonin i Vännäs tidigt, de ville försäkra sig om att få en plats i kyrkan. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
När Anja och Filippa nåddes av beskedet i december, att Ida hade gått bort, befann de sig på semester med barnen i Uruguay. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Anja Pärson och Filippa Rådin fick slita för att hitta de rätta orden efter begravningen. 

Den förre alpinstjärnan och hennes hustru hade en nära relation till Ida Boström sedan Filippa var med och arrangerade Idas bröllop för snart fyra år sedan. 

– Jag bär med mig Ida för resten av livet, säger Filippa Rådin. 

Anja och Filippa kom till avskedsceremonin i Vännäs tidigt, de ville försäkra sig om att få en plats i kyrkan. 

När Ida Boström äktade sitt livs kärlek Tomas Seco under modeveckan i Umeå för snart fyra år sedan, var det Fillipa Rådin som arrangerade högtidsstunden.

Sedan dess har familjerna haft en tät och fin relation. 

När Anja och Filippa nåddes av beskedet i december, att Ida hade gått bort, befann de sig på semester med barnen i Uruguay och Filippa Rådin delade direkt sina känslor på sin blogg:

"Jag sitter på andra sidan jordklotet och mottar meddelandet om att du inte klarade det den här gången, tårarna rinner hejdlöst och allt känns så förbannat overkligt. Senast i går fick jag sms av dig, bara timmar innan du skulle in på operation"

”En tankeställare”

Nu berättar Filippa Rådin:

– Jag och Ida lärde känna varandra genom att vi fixade bröllopet för henne och Tomas och deras två barn, Enrique och Carmen. Det var en fantastisk dag.

– Att få förmånen att lära känna Ida är något man bär med sig för resten av livet. Den genuina glädje som hon förmedlade till alla hon träffade, man kan ta på den. Ida var bra på att påminna folk om att känna sig tacksamma. 

Anja Pärson håller med. Den förra alpinstjärnan med en rad OS- och VM-guld hemma i bokhyllan, säger att hon var extra tacksam över att få äta frukost med barnen just denna dag, när de skulle åka vidare till en kär medmänniskas slutgiltiga farväl. 

– Om man har följt Ida får man sig en tankeställare om att man inte ska bry sig så mycket om små irriterande grejer utan uppskatta det man har. Det slog mig på hennes bröllop också, att hon var så glad för allt. Och det slog mig på frukosten med mina barn.

Anja Pärson och Filippa Rådin kom på Ida Boströms begravning. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
"Jag slås över hennes styrka", säger Filippa Rådin som var nära Idas familj och maken Tomas. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Hur upplevde ni Idas sista tid?

– Jag slås över hennes styrka, hur hon förberedde sin familj och kommunikationen, säger Filippa och Anja flikar in: 

– Det är svårt att greppa att cancern besegrade Ida, hon som person var för stark för cancern på nåt vis. Det är väl det som är svårt att förstå i dag, att cancern vann. Men det jag tänker nu är att om man ska hedra Ida så skall man verkligen leva sitt liv i varje stund.

Här Filippa Rådins kommentar när Ida Boström somnar in:

"Jag har träffat många personer som inspirerar men du tar verkligen första priset! DU gav hoppet det starkaste och vackraste ansiktet av alla och du gav så mycket av dig själv till alla andra, du såg alltid ljuset trots allt elände runt omkring dig, DU var den som ALDRIG tappade hoppet, ALDRIG föll för fördomar, ALDRIG öppnade upp för hat Det måste vara så att vissa människor är här på jorden för att visa oss andra hur vi ska leva i sann kärlek och vi är många som har MYCKET att lära av dig.

Du fick inte ett liv som var enkelt även innan din långa och slitsamma kamp mot slutet kom. Och ditt enorma mod är över min förstånd men ditt mod inspirerar mig till att våga mer själv. Du som hade kärleken som ledstjärna ända in i slutet får bära manteln som den starkaste av alla krigarkvinnor! Tänk vilken lycka för mig att våra vägar möttes och att jag var en av dom som fick äran att arrangera en av dina lyckligaste dagar tillsammans med din älskade Tomas och dina underbara barn. Att jag var en av alla som fick stå och se på när du lycklig och vacker som få, skred ner för trappen för att lova Tomas livslång kärlek. Den dagen blev också en av mina finaste minnen.

IDA Tack för allt du gav, alla murar du rev, all kärlek du spred, alla människor du berört och allt du delade med dig av! Vi ÄLSKAR dig oändligt och jag hoppas att vi i sann Ida anda kan förvalta allt vackert du spred. Du är vår förebild och krigarkvinna i kärlekenstecken och alla mina tankar går just nu till din familj".