Anhörig till inrikesministern i inbrottsdrama

Mikael Damberg, inrikesminister.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under onsdagskvällen utsattes en anhörig till inrikesminister Mikael Damberg (S) för ett inbrott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Damberg själv ha varit i bostaden under kvällen.

På plats på adressen i Solna finns för närvarande tekniker från polisen och Säpo.

Det var vid sextiden på onsdagskvällen som polis larmades till en bostad i stadsdelen Bergshamra i Solna kommun norr om Stockholm.

Då ska en gärningsman ha varit inne i en bostad, där en anhörig till inrikesminister Mikael Damberg ska bo, berättar Aftonbladet.

På sin hemsida skriver polisen:

”När boende i Bergshamra kommer hem möter de en okänd man som lämnar deras lägenhet och springer i väg. Patruller på plats kan konstatera att det varit inbrott i lägenheten. Tjuven är borta och lokala brottsplatstekniker kommer att söka spår efter förövaren.”

När Expressen pratar med Eva Nilsson på polisen i Stockholm är hon fåordig.

– Jag kommenterar aldrig vem som är målsägande när det gäller brott. Lokala brottsplatstekniker är där, och innan dess klampar vi inte in i det. Det gäller att säkra spår, säger Eva Nilsson.

Dambergs pressekreterare bekräftar inbrottet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Mikael Damberg ha varit på plats i bostaden under kvällen. Dock är det oklart om han var där när gärningsmännen försökte ta sig in.

Ministerns pressekreterare Natalie Sial bekräftar inbrottet.

– Jag kommer inte kommentera mer än så i nuläget, utan nu låter vi polisen göra sitt arbete, säger hon till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.