Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anhållen för mord på kvinna – man greps efter uttalanden

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Polisens tekniker på plats vid den avspärrade bostaden, där en kvinna i 50-årsåldern hittades död på söndagsmorgonen.
Foto: Christer Grändevik

En kvinna hittades på söndagsmorgonen död i ett hus i Skepplanda, Ale kommun.

När polis kom till platsen fanns en man i 50-årsåldern i bostaden. Han har anhållits, misstänkt för mord.

– Utifrån vad han då berättar om vad som hänt och hur hon påträffats så finns det misstankar om att han kan ha bragt henne om livet, säger åklagare Moa Widjer.

De exakta omständigheterna kring hur kvinnan, som är i 50-årsåldern, hittades vill åklagare Moa Widjer inte gå in på.

Under måndagen sitter polisens randiga plastband fortfarande kvar vid bostaden, och den brottsplatsundersökning som inleddes på söndagen fortsätter.

– Nu kommer ett stort antal förhör att hållas, och givetvis ska kroppen obduceras för att fastställa dödsorsak, säger Moa Widjer.

Den man som sitter anhållen var på adressen när den första patrullen anlände efter larmet. Han ska då ha gjort uttalanden som fick polisen att fatta misstankar mot honom.

Granne: ”Obehagligt”

Vilken relation han har till offret – en kvinna i 50-årsåldern – är enkligt åklagaren inte helt tydligt ännu.

– Det är inte helt klarlagt vilken relation han har till offret. Det är det som utredningen kommer att få visa nu. Men de har ju varit bekanta i alla fall, de känner till varandra.

Enligt uppgifter förekommer mannen i sex avsnitt i belastningsregistret sedan innan. Inget av dem avser något våldsbrott av det slag han nu misstänks för.

Misstanken om mord beror på omständigheterna på platsen, säger Moa Widjer.

Det misstänkta mordet har lett till omfattande polisaktivitet i bostadsområdet. Grannar berättar att de sett flera polisfordon sedan söndagsmorgonen.

– Jag har ju förstått att en man är misstänkt för det här, det är obehagligt att det faktiskt kan vara en man här i ett villaområde i Skepplanda som dödat en kvinna. Det bekräftar att det kan hända var som helst, säger en kvinna som bor i närheten. 

På onsdag måste åklagaren som senast ta ställning till huruvida den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte. 

Under 2021 anmäldes cirka 1 470 000 brott i Sverige. Det är en minskning med 84 400 (–5%) jämfört med året innan, 2020, det visar preliminär statistik från Brå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.