Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Angelika gripen i Thailand – stannade elva år för länge

Senaste nyheterna med Expressen TV

En ungersk kvinna har gripits i Thailand för att ha stannat kvar i landet sedan hennes visum löpt ut.

Det rörde sig inte om några dagar eller veckor extra – kvinnan har stannat elva år för länge i landet, rapporterar Thaiger.

Angelika Edina Balla från Ungern anlände till Thailand den 30 november 2009. Hon bodde i Bophut på ön Koh Samui med sin make och hjälpte honom att driva en affärsrörelse tills han dog tidigare den här månaden. 

Polisen stoppade av okänd anledning Angelika Edina Balla på en strandväg i torsdags. När polisen kontrollerade hennes pass visade det sig att Angelika Edina Ballas visum hade löpt ut i februari 2010. Hon hade varit kvar i Thailand elva år – eller 4 165 dagar – för länge enligt Nation Thailand.

Kvinnan riskerar två års fängelse

Den som blir påkommen med att ha stannat kvar i Thailand utan giltigt visum riskerar två års fängelse. Man får också böter på motsvarande 5 200 kronor och förbjuds från att resa in i landet under en viss tid. Eftersom kvinnan stannade kvar så länge sedan hennes visum löpte ut kommer hon i minsta fall inte att få återvända till Thailand de kommande tio åren, men det kan även resultera i att hon aldrig får återvända enligt Nation Thailand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.