Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Angelica skulle snorkla i Thailand – övergavs på en ö

Angelica Filipsson strandsattes på en ö när hon var på en snorkelutflykt med sin fyraårige son och sin lillasyster. Foto: Privat
Längs strandkanterna låg fullt med sopor. Foto: Privat
Angelica vågade inte gå i och bada med sin fyraårige son när det låg fiskekrokar och sopor längs stranden.Foto: Privat

När Angelica Filipsson, 26, var på semester i Thailand bestämde hon sig för att åka på en snorklingtur med sin son och lillasyster. 

Men utflykten blev inte alls som Angelica hade tänkt sig. 

Det blev inte någon snorkling – i stället blev sällskapet strandsatta på en ö.

Angelica Filipsson från Strängnäs besökte nyligen Koh Chang i Thailand. Precis som under semestern förra året bokade hon en snorkeltur med sin fyraårige son och lillasyster.

Men snorkelturen visade sig bli betydligt annorlunda mot vad Angelica tänkt, något som Nyheter24 har berättat om. 

– Det kändes konstigt redan när vi skulle åka, för de andra hade resväskor med sig på båten vi åkte. Jag gick fram och pratade med personalen på båten, men han var väldigt dålig på engelska. Efter ett tag skrev han 1.30 på biljetten och sa "go back". 

Angelica väntade sig att de skulle snorkla från båten – som de hade gjort förra året. 

– Det hängde ett stort nät på båten med massa flytvästar, så jag tänkte att det nog var rätt ändå. 

Men plötsligt kom en liten båt upp jämsides med den de färdades på. Tillsammans med en dansk familj fick Angelica och hennes sällskap hoppa över till den och åka vidare. 

Sprutor och fiskekrokar längs strandkanten 

Vid strax innan tio på förmiddagen blev Angelica och hennes sällskap avsläppta på en liten ö. 

Angelica berättar att hon och hennes sällskap gick runt ön för att hitta någon plats där det inte låg några sopor – men det fanns inte. Foto: Privat.

– Då tänkte jag att vi skulle åka tillbaka vid halv två, att någon skulle möta upp oss och ge oss snorkelgrejer och så där. 

Men så blev det inte. 

– Det var sopor längs strandkanten, där låg fiskekrokar och sprutor, så vi kunde inte gå i och bada. Och vi hade inte fått några snorkelgrejer. 

Enligt bokningen, som gjordes via Angelicas hotell, skulle mat ingå. Det visade sig inte heller stämma. Det fanns en liten restaurang på ön där sällskapet fick köpa sig lite mat. 

Längs strandkanten låg fiskekrokar och sprutor. Foto: Privat

Vid 13.30 satte de sig för att vänta på båten som skulle ta dem hem. Men någon sådan kom aldrig. 

– Jag var inte jätteorolig, jag stressade inte riktigt upp mig. Men självklart tänkte man ju, oj hur ska vi ta oss hem. Jag ringde min pappas fru som bor i Thailand och hon ringde hotellet. Det hade varit värre om jag inte hade haft någon telefon. Då hade det varit en annan känsla. 

Fick inte pengarna tillbaka 

Angelicas pappas fru pratar thailändska och ordnade så att hotellet kunde skicka en båt. Vid strax efter 17 var sällskapet hemma på hotellet igen. 

– De flesta kanske lämnar mobil och pengar hemma, för man är ju ändå på en båt tillsammans med många andra människor. Då lämnar man också sina värdesaker på båten när man är i vattnet. 

Hotellet hjälpte Angelica och hennes sällskap hem – men de lyckades aldrig få tillbaka pengarna för utflykten. 

Skulle du våga boka liknande utflykter igen? 

– Nja, det beror nog på. Jag skulle i alla fall tänka några steg extra, och aldrig åka utan telefon eller pengar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.