Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andrea skulle ta en bild – föll 30 meter mot sin död

20-åriga studenten Andrea Norton, från Hot Springs i Arkansas, USA, var tillsammans med sina klasskompisar och vandrade i Ozark–St.
Foto: Privat
Hon snubblade och föll mot sin död.
Foto: Privat

Tjugoåriga Andrea Norton var ute och vandrade med sina vänner när det var dags för en bild. 

Men när hon ställde sig för att posera för fotot tappade hon fotfästet – och föll 30 meter mot sin död, skriver Daily Mail.

Det var i lördags som den 20-åriga studenten Andrea Norton, från Hot Springs i Arkansas, USA, var tillsammans med sina klasskompisar och vandrade i Ozark–St. Francis nationalskog i Arkansas.

När Andrea skulle ställa upp sig för att bli fotograferad på en klippformationen Hawksbill Crag föll hon istället 30 meter ner från klippan och dog av sina skador.

Foto: Privat

Stenformationenen, som även kallas Whitaker Point, är en av de mest populära platserna att fotografera längst vandringsleden. Men också en plats där flera människor dött de senaste åren, enligt den lokala polisen. 

Stenformationen som kallas Hawksbill Crag eftersom den är lik en hök, är en populär plats att fotograferas.
Foto: Getty Images/iStockphoto

”Gjorde stort avtryck”

Andrea Norton studerade miljövetenskap vid Briar University och var med i skolans volleyboollag och skolans kör. 

”Andrea var en passionerad miljövetare, exemplarisk elev och dedikerad idrottare. Andrea gjorde ett stort avtryck på skolan och alla hon träffades och hon kommer bli mycket saknad.” skrev universitetet efter att de nåtts av nyheten om hennes död.  

Andrea Norton var aktiv inom skolan och speladevolleyboll.
Foto: Privat

Liknande fall en vecka tidigare

Bara en vecka tidigare, söndagen den 7 april dog 22-åriga universitetsstudenten Sydney Monfries efter att fallit från ett klocktorn på universtetsområdet i New York, skriver Daily Mail. Hon bröt sig in tillsammans med sina vänner och hon ska ha fallit 12 meter när hon försökte ta en bild på soluppgången till sina sociala medier.

Sydney Monfries störtade mot sin död efter att ha försökt ta bild i klocktornet.
Foto: Privat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.