Förhandlingarna mellan Sverige, Finland och Turkiet hölls under upptakten till Natomötet i Madrid på tisdagen.
– Jag tycker att det är bra att vi har nått den här överenskommelsen eftersom det är bra för Sverige och svenska folkets säkerhet, säger Magdalena Andersson efter mötet.
Medverkade under förhandlingen gjorde, förutom Magdalena Andersson, Finlands president Sauli Niinistö, militäralliansen Natos generalsekretare Jens Stoltenberg och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.
President Erdogans stab uppger att landet fått vad de ville ha ut av förhandlingarna, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Avtalet i korthet
Det tresidiga avtalet mellan Sverige, Finland och Turkiet omfattar tio punkter. Det har skrivits under av ländernas utrikesministrar.
• Sverige och Finland uttrycker sitt fulla stöd till Turkiet för hot mot landets säkerhet och slutar stödja organisationer som YPG, PYD och Gülenrörelsen.
• Sverige och Finland går med på att slå ned på PKK-aktiviteter, såväl som deras förgreningar och andra, enligt Turkiet, terrororganisationer. Ett samarbete kommer att knytas mellan länderna kring kontraterrorism.
• Sverige och Finland bekräftar att det inte råder något embargo på vapenexport till Turkiet och Sverige kommer anpassa reglerna för sin vapenexport till Nato-allierade.
• Inleda ett förstärkt samarbete med alla led i Turkiets regering, polis och säkerhetstjänst mot terrorism, organiserad brottslighet och andra utmaningar.
• Sverige och Finland ska teckna ett utlämningsavtal med Turkiet.
• Sverige och Finland går med på att utreda och stoppa finansiering av PKK och andra terrorgrupper.
• Sverige och Finland går med på att motarbeta vad Turkiet ser som ”desinformation” och motverka att ländernas lagar används för att marknadsföra terroristorganisationer och hetsa till våld mot Turkiet.
• En samverkansmekanism mellan länderna ska utvecklas för att se till att punkterna i avtalet följs.
Häver vapenembargo
Det inofficiella vapenembargot mot Turkiet kommer hävas och Sverige kommer anpassa sin vapenexportlagstiftning för att passa Nato-allierade, i samband med avtalet.
– Den svenska lagstiftningen kan komma att tolkas annorlunda när det handlar om att sälja vapen till länder som är medlemmar i samma försvarsallians, säger Magdalena Andersson i SVT:s Aktuellt.
Dessutom har Sverige och Finland förbundit sig att motverka vad Turkiet ser som ”desinformation” och att de nordiska ländernas lagar används för att marknadsföra terroristorganisationer och hetsa till våld mot Turkiet.
Att förhandlingarna gick i land beror enligt Ann Linde på hur Sverige har hanterat Turkiets oro för sin nationella säkerhet.
– Vi ska ha större informationsutbyte våra länder emellan, så vi kan säkerställa att avtalet följs och att vi jobbar emot terrorism, säger utrikesminister Ann Linde till P1 Morgon på onsdagen.
Hon fortsätter:
– Ett medlemskap i Nato ställer nya krav på oss som medlemmar. Sverige och Finland kommer inte stödja dessa organisationer på något sätt som kan hota Turkiets säkerhet. Det gör vi inte heller i dag men nu är det tydligt utskrivet.
Hot om misstroende
Sverige ska också upphöra med sitt stöd till YPG/PYD och Gülenrörelsen, som i Turkiet benämns Fetö, vilket upprört den politiska vilden Amineh Kakabaveh.
I november slöt Magdalena Andersson och Socialdemokraterna ett avtal med Kakabaveh kring att fördjupa samarbetet med PYD och självstyret i nordöstra Syrien, för att hon skulle rösta fram Andersson som statsminister.

– Socialdemokraterna är inte pålitliga, säger Kakabaveh i en TV4-intervju under tisdagskvällen där hon hotar med att väcka misstroende mot utrikesminister Ann Linde.
Hon kallar det för ”en väldigt svart dag i svensk fredshistoria” och menar att ”det är kurdernas rättigheter man förhandlar bort”.
Deltagarnas ”tysta” pressträff – innan beskedet
Efter förhandlingarna höll deltagarna en ovanlig pressträff - där presidenterna och statsministern, i sällskap av respektive lands utrikesministrar och Natos generalsekretare Jens Stoltenberg gick upp på scenen och poserade för fotograferna.
Utrikesministrarna syntes hålla i vad som såg ut som dokumentpärmar som av allt att döma innehöll avtalet som gjorde att Turkiet släpper in Sverige och Finland i alliansen.
Därefter genomfördes underskrifter på scen, innan samtliga lämnade rummet utan att ha sagt ett ord till det församlade pressuppbådet.