Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Eklund nekas pengar: "Bra nyhet"

Anders Eklund får inte pengar tillbaka från Kronofogden Foto: Polisen / POLISEN
Carina Höglund, mamman till tioåriga Engla som mördades av Eklund Foto: Privat / PRIVAT

Dubbelmördaren Anders Eklunds, 51, infekterade pengakonflikt med Kronofogden har nått vägs ände.

Hovrätten slår fast beslutet och livstidsfången får inte en krona.

– Det var väl en bra nyhet så här inför fredagen, säger Carina Höglund, mamman till tioåriga Engla som mördades av Eklund.

Det var i november förra året som Kronofogden kunde mäta ut 38 000 kronor från den ökände mördarens klientkonto på högsäkerhetsfängelset Tidaholm.

Detta efter tips från Carina Höglund. Mamman till ett av Anders Eklunds offer, tioåriga Engla som han mördade i Stjärnsund 2008.

Skyldig Brottsoffermyndigheten över halv miljon kronor

Han hade redan hunnit göra av med cirka 10 000 kronor, cirka hälften på en ny jacka, innan Kronofogden slog till.

– Nu ska vi se till att det inte behöver vara så här i framtiden: att vi som är brottsoffer själva ska behöva ta reda på om det finns pengar på anstalternas klientmedelskonton, säger Carina Höglund.

Anders Eklund är skyldig Kronofogden cirka 1,2 miljoner kronor varav över en halv miljon handlar om skulder till Brottsoffermyndigheten.

Eklund tog strid för pengarna – förlorade

Sedan utmätningen har dubbelmördaren skickat handskrivna brev till Kriminalvården och tingsrätten där han har krävt pengarna tillbaka. Han anser att de inte ska tas i beslag eftersom han fått ut dem genom försäkringsbolag, för lyte och men, efter att ha blivit brutalt misshandlad av två medfångar på Norrtäljeanstalten i juni 2014.

Och efter att ha fått nobben av Kriminalvården och tingsrätten har nu hovrätten meddelat dubbelmördaren att de väljer att inte ge prövningstillstånd i konflikten.

– Det var väl en bra nyhet så här inför fredagen som jag tror följer det allmänna rättsmedvetandet och människors uppfattning om rättvisa, säger Carina Höglund.

Anders Eklund har tid fram till den 9 februari att överklaga till Högsta domstolen.