Anders Eklund gör anmälan mot anstalten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anders Eklund misshandlades på Norrtäljeanstalten. Nu anmäler han Tidaholmsanstalten, dit han förflyttades, för att han inte ska ha fått någon faktura efter misshandeln.
Foto: Polisen
Anders Eklund är dömd till livstids fängelse för dubbelmord.

Anders Eklund gör en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. 

Dubbelmördaren hävdar att han inte har fått någon faktura för en tandvårdsbehandling efter att ha blivit misshandlad i fängelset. 

Pengarna ska endast ha dragits från hans konto, skriver han. 

Nu är han orolig – för att bli lurad. 

Anders Eklund – dömd för morden på Pernilla Hellgren, 30, i Falun år 2000 och mordet på Engla Höglund, 10, i Stjärnsund 2008 – skriver i sin anmälan till IVO att han inte har fått någon faktura efter en tandläkarbehandling inne på Tidaholmsanstalten. 

Han skriver att pengarna bara dragit från hans konto – och att han är orolig för att bli lurad. 

Därför anmäler dubbelmördaren saken till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Vården avser en tandskada som ska ha uppkommit när han misshandlades på Norrtäljeanstalten av två medinterner, som dömdes till fängelse. Misshandelsfallet ska inom kort på nytt upp till prövning, den här gången i Svea hovrätt. 

Anders Eklund skriver vidare om skadorna han fick:

"Detta gäller en tandskada vid ett misshandelsfall på anstalten i Norrtälje. Jag är förundrad över att en myndighet kan hålla på med sådant fiffel och båg. Jag vet ej ens om de betalar moms på mina behandlingar?" skriver Anders Eklund i sin anmälan till IVO. 

Han fortsätter:

"Jag har väl rätt till en faktura och garanti på min tandvård även om jag sitter i fängelse, och vi får betala fullt pris på tandvården i fängelse, fast vi bara har 13 kronor i timmen på anstalt och tandkostnaden kan bli jättedyr:"


Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.