Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Borg i möte med gay-aktivister

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sverige ger årligen 250 miljoner i bistånd till Uganda.
Foto: Suvad Mrkonjic

STOCKHOLM. Det första finansminister Anders Borg gjorde när han landat i Uganda på måndagskvällen var att åka på ett möte med gay-aktivister, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Mötet ses som en protest mot den anti-homolag som president Yoweri Museveni skrev under tidigare samma dag, och som väckt en storm av internationell kritik.

– Sverige har ett bistånd som mycket handlar om att stödja organisationer som jobbar med mänskliga rättigheter och stärka civilsamhället, det är en väldigt naturlig uppgift för Sverige i den här typen av land, säger Anders Borg till Ekot.

Enligt den nya lagen kan homosexuella dömas till livstids fängelse. Att inte polisanmäla någon som misstänks vara homosexuell blir också straffbart.

Sverige ger årligen 250 miljoner i bistånd till Uganda. Under besöket ska Borg även träffa landets finansminister och centralbankschef.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.