Hockeyprofilen Anders "Ankan" Parmström körde ihjäl ett rådjur men ringde aldrig polisen. Nu får han böta 11 000 kronor för grov oaktsamhet, skriver tidningen Metro. Foto: Sven Lindwall
Hockeyprofilen Anders "Ankan" Parmström körde ihjäl ett rådjur men ringde aldrig polisen. Nu får han böta 11 000 kronor för grov oaktsamhet, skriver tidningen Metro. Foto: Sven Lindwall

Anders "Ankan" Parmström körde ihjäl rådjur - fick böta 11 000

Publicerad
Uppdaterad
Hockeyprofilen Anders "Ankan" Parmström körde ihjäl ett rådjur. Men ringde inte polisen direkt.
Nu får han dagsböter på drygt 11 000 kronor för "grov oaktsamhet", skriver tidningen Metro.
Själv hävdar han att det var rådjuret som hoppade in i hans bil.
Olyckan inträffade den 7 september mellan Stockholm och Eskilstuna. Den kända hockeyprofilen hade precis fått veta att hans vän hockeyspelaren Stefan Liv hade omkommit i den ryska flygolyckan.
Det var skymning när Anders "Ankan" Parmström körde hem mellan Malmköping och Eskilstuna. Plötsligt hoppade ett rådjur fram framför bilen.
- Då tänkte jag "Skönt jag körde inte på rådjuret". Men sen efter några meter sa det bara "pang!", då hade det kommit ett rådjur till som hoppade rakt in i bilen, säger han.

Böter

Parmström kontaktade inte polis utan lämnade olycksplatsen omedelbart. I ett strafföreläggande bötfälls han nu för "grov oaktsamhet" och ska betala 11 400 kronor.
- Jag visste inte att man ska kontakta polisen med en gång. Jag tror att det är många som inte vet det. Men så fort jag fick reda på det morgonen därpå, ringde jag polisen.
Eftersom han inte hade en aning om att han var tvungen att kontakta polisen så förnekar han brott.

"Hoppade in i min bil"

Anders "Ankan" Parmström anser att det var rådjuret som attackerade hans bil.
- Ja, så var det. Det var rådjuret som hoppade in i min bil från sidan, in i bakdörren. Jag hade inte en chans att se djuret. Jag har aldrig råkat ut för något liknande tidigare, ändå har jag kört 200 000 mil.
Enligt Metro låg rådjuret skadat i diket. Parmström är dock av en annan uppfattning.
- Det var avlidet. Rådjuret dog på stört, det var en kraftig smäll, säger han.
"Ankan" tycker att det som är positivt med att händelsen uppmärksammas är att folk nu får reda på att de måste kontakta polis omedelbart efter att en viltolycka inträffat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag