Det är inte ålen på bilden som kröp upp i fiskhandlare Chang. Foto: Erling Svensen
Det är inte ålen på bilden som kröp upp i fiskhandlare Chang. Foto: Erling Svensen

Anal ål tog en ända med förskräckelse

Publicerad
Uppdaterad
En kinesisk fiskförsäljare var nära att dö efter att ha fått en ål upp bakvägen efter att han ramlat ner i tank.
- Jag sa ingenting först - jag tyckte det var för pinsamt. Men det gjorde bara för ont, säger Li Chang, 43.
Chang satt på kanten till en tank fylld med ålar i hans lager i södra Kina. De hundratals ålarna väntade på att bli kokade när Chang helt plötsligt ramlade baklänges.
- Jag antar att de blev rädda för de började röra på sig. Flera åkte upp i mina byxben. Och sen kände jag, till min förskräckelse, att en åkte upp i baken på mig, säger Li Chang enligt tidningen The Sun.

Fem timmars operation

Han tyckte att det var så pinsamt att han fortsatte att arbeta. Men kollegorna ringde efter ambulansen när han plötsligt kollapsade.
Efter en fem timmar lång operation kunde läkarna få ut ålen som hade gett Li Chang svåra invärtes skador.
- Den hade skadat patienten allvarligt. Om han hade kommit senare så skulle han ha dött, säger en talesperson för sjukhuset.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag