Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

An Gie vaknade upp efter operation – med en helt ny dialekt

An Gie Mcyen.
Foto: Tiktok / Privat
An Gie Mcyen bytte dialekt efter operationen.
Foto: Privat / Tiktok

Australiska An Gie Mcyen opererade bort sina halsmandlar.

Efter operationen fick såväl hon som läkarna en chock – hon hade nämligen en helt ny dialekt.

– Jag vet inte vad jag ska göra, säger An Gie Mcyen i en video på Tiktok.

I slutet av april fick An Gie Mcyen en chock när hon vaknade upp en morgon och hennes australiska dialekt var som bortblåst.

”Jag vaknade upp med en irländsk dialekt i går och jag trodde att jag skulle vakna från den här konstiga drömmen. Men nej, min australiska dialekt är borta” skriver An Gie Mcyen till en video på Tiktok där hon berättar om den märkliga händelsen.

– Jag vaknade i morse och pratade med min australiska dialekt och jag ringde en kompis som bekräftade att min australiska dialekt var tillbaka, men under telefonsamtalet, efter ungefär fem till tio minuter, kunde hon höra hur min dialekt försämrades tillbaka till irländska igen, säger An Gie Mcyen i videon.

Ifrågasätts i sociala medier

An Gie Mcyen uppsökte läkare för att reda ut vad som kan ha orsakat det plötsliga dialektbytet. Efter två veckor av undersökningar och möten fick hon svaret att hon troligtvis drabbats av ”Foreign accent syndrom”, en mycket sällsynt sjukdom som vanligtvis orsakas av en mindre stroke som påverkar hjärnans talcentrum.

Sedan 1907 har endast 100 fall rapporterats, enligt Daily Mail.

Enligt An Gie Mcyen har specialistläkarna bett henne att vänta ut dialektbytet och ”låta kroppen läka”.

Hon berättar också att hon tagit kontakt med en neurolog som specialiserar sig på rehabilitering efter en stroke som är villig att hjälpa henne men dialekten.

An Gie Mcyen har även ifrågasatts av flera följare som menar att hon fejkar att hennes dialekt förändrats.

– Tyvärr är det inte fejk. Jag hoppas verkligen att min australiska dialekt kommer tillbaka, eftersom det är det jag har haft de senaste 20 åren, säger hon i en video på Tiktok.

Scott hittade paketets ägare – via TikTok

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.