Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klobuchar kan granskas för posten som vicepresident

Amy Klobuchar avslutade sin kandidatur i mars – ställde sig bakom Joe Biden.
Amy Klobuchar.
Foto: ROBERT F BUKATY / AP / TT
Joe Biden är Demokraternas presidentkandidat.
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har officiellt bett Amy Klobuchar att genomgå en granskning för den potentiella rollen som vice president, uppger källor för CBS News.

Senatorn Amy Klobuchar ska ha fått frågan officiellt, från Bidens håll. Det skriver CBS News på torsdagen.

Joe Biden har sagt att han kommer att välja en kvinna som vicepresidentskandidat och uppges ha ett dussintal kandidater. Nu ska Amy Klobuchar också ha fått frågan om att genomgå den formella granskningen, uppger källor för CBS News.

Om hon säger ja innebär det en grundlig genomgång av hennes privata och offentliga liv, däribland deklarationer och politiska uttalande, för att Bidens stab ska kunna utesluta eventuella skandaler.

Amy Klobuchar utmanade Joe Biden

Redan i början av mars berättade Amy Klobuchar att hon ställer sig bakom Biden i kampen om presidentposten.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta min kampanj än att ansluta till den här, sa hon då samtidigt som hon avslutade sin egen kampanj för att bli presidentkandidat.

https://twitter.com/BoKnowsNews/status/1263551045977780224

Amy Klobuchar är sedan 2007 demokratisk senator från Minnesota. Hon deltog själv i Demokraternas primärval för att bli partiets presidentkandidat men drog sig tillbaka i början av mars och gav då sitt stöd till Joe Biden.

– Han kan få vårt land samlat och bygga upp en koalition av vår engagerade demokratiska grundrörelse, tillsammans med de oberoende och de moderata republikanerna. I vårt parti vill vi inte bara göra en enkel seger. Vi vill vinna stort, sa hon då, enligt New York Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.