Foto: Hallberg Kajsa
 Foto: Hallberg Kajsa

Amy Diamond: Jag räknar dagarna

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. På lördag är det dags för Melodifestivalen.
Amy Diamond laddar hemma i Jönköping.
- Jag räknar dagarna, säger hon till Jonkoping.expressen.se.
Det är en gråtrist eftermiddag när Jonkoping.expressen.se möter Amy Diamond på ett café i stan. Men den 15-åriga sångerskan själv är långt ifrån färglös - hon fullkomligt sprudlar.

"Tänkte wow"

- När det blev klart att jag skulle bli joker tänkte jag wow, yes! Melodifestivalen är den största musiktävlingen som finns och något som jag alltid tittat på själv.
Låten ”Thank you” är inrepeterad liksom koreografin. Och kläderna är klara.
- Jag gillar låten, det är schlagerpop och en uptempo låt. Den är glad och postiv och har ett bra budskap.
I Göteborg tävlar hon mot namn som Christer Sjögren och E-Type.
- Det är jättemånga bra i tävlingen, jag har inte tänkt så mycket på vilka jag ska tävla mot. Men självklart ska jag göra så gott jag kan så jag går vidare.
- Men mest av allt längtar jag efter uppträdandet. Jag blir så glad av att gå upp på scenen.

Aktuell med flera saker

Det snurrar mycket kring Amy Diamond för tillfället. Inte nog med Melodifestivalen - hon är även med i nya upplagan av ”Så ska det låta”.
- Vi spelade in det innan jul, det var jättekul.
Och mitt i allt går hon sista terminen i nionde klass.
- Jag hade några lediga dagar inför nya skivan och nu får jag ledigt de tre dagarna före Melodifestivalen. Annars är jag i skolan varje dag.
Hon säger att det är klasskamraterna och Jönköpingskompisarna som håller henne kvar på jorden.
- Det är ingen uppståndelse alls, ingen tycker att jag är märkvärdig. När de ser andra kändisar blir de helt galna men de tycker inte det är konstigt med mig, jag har ju alltid sjungit, skrattar hon.
Amy Diamond gillar Jönköping. Så mycket att hon tänker bli stan trogen framöver.
- Jo, jag tror det. Om jag blir kvar i Sverige så är det här en jättebra stad. Lagom stor och en bra stad om man vill ha barn och familj.

Vill bli frisör

I höst väntar gymnasiet och förhoppningsvis frisörlinjen för 15-åringen.
- Jag har alltid gillat att vara kreativ och jag vill utbilda mig om det inte skulle gå bra med musiken.
Men först och främst ska hon vara med i Melodifestivalen på lördag. Allt i hennes värld snurrar runt det just nu.
- Jag är inte nervös, bara väldigt pirrig. Men jag kommer nog vara nervös när de ska tala om vilka som går vidare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag