Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amerikanska militärer från USS Forrest Sherman köpte sex i Stockholm

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Det amerikanska militärskeppet USS Forrest Sherman i frihamnen i Stockholm.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två amerikaner från militärfartyget USS Forrest Sherman, som för närvarande befinner sig i Stockholm, har gripits misstänkta för sexköp, enligt Expressens uppgifter.

De prostituerade kvinnorna är från Ukraina.

Amerikanerna, en man i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern, har erkänt sexköp i polisförhör.

Gripandet ska ha ägt rum vid 20-tiden under onsdagskvällen. Efteråt fördes de misstänkta till polisstationen. När de senare släpptes ska de ha hämtats av svensk militärpolis. 

Polisen bekräftar att två utländska medborgare i går kväll greps misstänkta för sexköp i polisområde city. De har erkänt brott. En av dem misstänktes för sexköp i två fall. 

Gripandet skedde i anslutning till en lägenhetsbordell på Östermalm, enligt polisen. I samband med detta greps även ytterligare två personer, som inte är utländska medborgare, misstänkta för sexköp. 

Militär erkänner sexköp

Den ene gripne mannen är i 30-årsåldern, enligt uppgifter till Expressen. 

Han har erkänt att han köpt sex av samma kvinna vid två tillfällen, och att han vid det andra tillfället tid med sig sin kollega - en man i 20-årsåldern.

I förhör uppger mannen i 30-årsåldern att han sökt och hittat en sexköpsannons på internet, och att han på så sätt kommit i kontakt med den ena av de två ukrainska kvinnorna.

Den ena av de två ukrainska kvinnorna berättar för polis att mannen i 30-årsåldern hade med sig en annan kollega vid det första tillfället, som även han var amerikansk militär.

Övade i Östersjön

Det var i måndags som militärfartyget USS Forrest Sherman la till i Stockholm. Besöket hade enligt Försvarsmakten varit planerat en längre tid. Det rör sig om ett rutinbesök, och syftet är att ge besättningen möjlighet till återhämtning efter en längre tid till sjöss samt att bunkra bränsle och andra förnödenheter. 

Örlogsfartyget hade tidigare genomfört en gemensam övning med tyska marinen i Östersjön. Även det svenska minröjningsfartyget HMS Vinga deltog i delar av övningen.

Jagaren USS Forrest Sherman är av Arleigh Burke-klass som har en avancerad förmåga att både upptäcka och bekämpa fientliga mål så väl i luften som på land, samt på och under havsytan. Fartygets vapensystem är också utvecklat för att kunna verka på långa avstånd.

Expressen har sökt Försvarsmakten som hänvisar till amerikanska ambassaden. Expressen har sökt amerikanska ambassaden utan framgång.

Gigantiska militärfartyget på besök i Stockholm

Under onsdagen besökte Expressen det aktuella militärfartyget som ligger vid kaj i Stockholm. 155 meter långt • 380 besättningsmedlemmar • Kan avfyra Tomahawk-missiler

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.