Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amerikanska kritiken mot Obama i natt

Det är inte bara i Sverige som Barack Obamas första bilaterala besök i landet väckt uppmärksamhet.

Även amerikanska medier har rapporterat om presidentens besök - med fokus på Obamas uttalanden om Syrien.

"Som en avlägsen kusin som oväntat dyker upp på en middag efter år av ignorerade inbjudningar, anlände president Obama i Sverige under onsdagen för ett sista minuten-besök, och det första presidentbesöket i denna skandinaviska huvudstad", skriver Los Angeles Times, om Barack Obamas Sverigebesök.

Distraherad

LA Times fortsätter att skriva att statsminister Fredrik Reinfeldt fick ta emot en distraherad president. Det med anledning av att Obama för tillfället är mitt uppe i att få med sig kongressen i en attack mot Syrien, efter gasattackerna i Damaskus som dödade tusentals civila.

Man fortsätter med att Obamas och Reinfeldts presskonferens dominerades av Syrienfrågan.

Pratade hockey

Los Angeles Times skriver att Obama hade lite att säga om Sverigebesökets syfte, och lyfte upp att presidenten bland annat talade om hockey under presskonferensen.

Även Washington Post rapporterade om Barack Obamas möte med Fredrik Reinfeldt. Då genom att ta upp vad Obama sa om Syrien under presskonferensen, och om att ansvaret gällande en attack mot landet även ligger hos kongressen:

– Jag har inte satt en röd linje. Världen har satt en röd linje när regeringar som representerar 98 procent av världens befolkning sa att kemiska vapen är avskyvärda, och godkände ett fördrag som förbjuder användandet av dem, även under krigstider. Kongressen satte en röd linje när man ratificerade det fördraget.

Världssamfundets trovärdighet

Även New York Times plockade upp det citatet från onsdagens presskonferens.

– Min trovärdighet är inte det som riskeras. Hela världssamfundets trovärdighet riskeras. Och USA:s och kongressens trovärdighet riskeras.

New York Daily News sätter rubriken att "Obama använder ett stopp i Sverige för att visa en mjukare sida av amerikansk diplomati".

Man tar upp att Obama fokuserar på klimatförändringar, handel och teknik under sitt besök.

NY Daily News skriver även om de demonstrationer som anordnades i Stockholm i samband med presidentbesöket, däribland Amnesty Internationals.

CNN fokuserar också på Obamas uttalande om "den röda linjen", och om en möjlig attack mot Syrien.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!