Foto: SCANPIX/IBL JUPITER
 Foto: SCANPIX/IBL JUPITER

Amerikansk pilot fick order skjuta ner ufo

Publicerad
Uppdaterad
En före detta amerikansk stridspilot avslöjar nu att han 1957 blev beordrad att skjuta ned ett UFO - ett oidentifierat flygande objekt.
Men när Milton Torres, då 26 år, skulle avlossa missilerna försvann föremålet med en enorm hastighet.
- Det var inte ett plan, säger Torres till The Sun.
Först när 19 tidigare hemligstämplade försvarsdokument, med information om mötet, offentliggjordes på söndagen bestämde sig Milton Torres, 77, för att berätta om händelsen 1957.
Han var en amerikansk stridspilot baserad på brittiska flygvapnet RAF:s bas i Kent när han vid 23-tiden en kväll skickades upp att ta hand om ett föremål i luften.
- Jag fick höra att jag skulle avlossa samtliga mina 24 raketer och jag var på gång – sånt här hände före krig, säger Torres till The Sun.

Har varit tyst i 50 år

I sitt stridsflyg, en F-86D Sabre fighter, fick Milton Torres korn på det oidentifierade objektet och skulle precis ta sig tillräckligt nära för att skjuta – när objektet plötsligt bara försvann.
Enligt Torres i över 16 000 kilometer i timmen.
- Jag flög så snabbt mitt plan klarade, 1 100 kilometer i timmen. Men den här saken hade ett helt annat system, det var inte ett flygplan.
På marken fick Milton Torres besök av en säkerhetsansvarig som varnade honom för att tala om det inträffade. Nu säger Torres, som har varit tyst i 50 år.
- Någon form av UFO flög över England, jag antar att vi aldrig kommer att få reda på vad det var.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag