Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amerikansk pilot fick order skjuta ner ufo

Foto: SCANPIX/IBL JUPITER
En före detta amerikansk stridspilot avslöjar nu att han 1957 blev beordrad att skjuta ned ett UFO - ett oidentifierat flygande objekt.
Men när Milton Torres, då 26 år, skulle avlossa missilerna försvann föremålet med en enorm hastighet.
- Det var inte ett plan, säger Torres till The Sun.
Först när 19 tidigare hemligstämplade försvarsdokument, med information om mötet, offentliggjordes på söndagen bestämde sig Milton Torres, 77, för att berätta om händelsen 1957.
Han var en amerikansk stridspilot baserad på brittiska flygvapnet RAF:s bas i Kent när han vid 23-tiden en kväll skickades upp att ta hand om ett föremål i luften.
- Jag fick höra att jag skulle avlossa samtliga mina 24 raketer och jag var på gång – sånt här hände före krig, säger Torres till The Sun.

Har varit tyst i 50 år

I sitt stridsflyg, en F-86D Sabre fighter, fick Milton Torres korn på det oidentifierade objektet och skulle precis ta sig tillräckligt nära för att skjuta – när objektet plötsligt bara försvann.
Enligt Torres i över 16 000 kilometer i timmen.
- Jag flög så snabbt mitt plan klarade, 1 100 kilometer i timmen. Men den här saken hade ett helt annat system, det var inte ett flygplan.
På marken fick Milton Torres besök av en säkerhetsansvarig som varnade honom för att tala om det inträffade. Nu säger Torres, som har varit tyst i 50 år.
- Någon form av UFO flög över England, jag antar att vi aldrig kommer att få reda på vad det var.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!