Amelia Adamo är oense med SEB:s vd Annika Falkengren om varför Falkegren hoppade av en intervju.
Amelia Adamo är oense med SEB:s vd Annika Falkengren om varför Falkegren hoppade av en intervju.

Ameila Adamo till angrepp mot bankchef

Publicerad
Uppdaterad
Tidningsmakaren Amelia Adamo och Sveriges mäktigaste affärskvinna, SEB:s vd Annika Falkengren har råkat i luven på varandra.
- Just nu tror jag att hon avskyr mig, säger Amelia Adamo, 59.
Bakgrunden är att Amelia Adamo hade bokat en intervju med Annika Falkengren, 43, för tidningen M-Magasin. En ny tidning som riktar sig till kvinnor som passerat 50. Amelia hävdar att Falkengren dagen innan intervjun lät meddela att den inte skulle bli av då M-Magasins målgrupp var för gammal. - Hon tackar nej för att vi är för gamla, jag kan faktiskt inte tyda det på något annat sätt, beskedet var glasklart, säger Amelia Adamo.

Ska byta bank

- Det var korkat av henne. Det är många som är jättesura. Vi har minst 50 läsare som säger att de tänker flytta sina pengar från SEB. Just nu tror jag att hon avskyr mig för att jag har ställt till med problem för henne. Den 16 år yngre Falkengren, som 2005 utsågs till Sveriges mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer, tycker att bråket är "djupt olyckligt" och säger att det bygger på ett missförstånd. Enligt Falkengren handlar det om att intervju inte hade någon koppling till ett seminarium om chefsfrågor, vilket hon trodde. Att kvinnor som passerat 50 skulle vara ointressanta för SEB stämmer inte. - De utgör en stor och viktig del av vår kundbas. Vi vill komma åt deras sparande och hjälpa dem att ta hand om sin ekonomi.

Fick många mejl

Men många SEB-kunder har reagerat på Amelia Adamos helsida i M-magasin där hon redogör för den uteblivna intervjun. - Jag har svarat på mejl från bekymrade damer. De har frågat om det här verkligen stämmer. Då har jag beskrivit missförståndet och fått jätteglada mejl tillbaka, säger Annika Falkengren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag