Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ambulans vandaliserades – patient fick vänta på vård

Två sidorutor slogs sönder medan personalen var inne hos en patient. Foto: Privat

En ambulans vandaliserades medan personalen var inne hos en patient i Nynäshamn.

Patienten tvingades därefter vänta på en ny ambulans innan denne kunde föras till sjukhus.

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger Uno Lundberg, vd för Falck Emergency i Sverige.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som en ambulans i Nynäshamn vandaliserades. Medan ambulansförarna var inne hos en patient slogs två sidorutor sönder, vilket gjorde ambulansen obrukbar.

Till följd tvingades patienten vänta på ett nytt fordon innan denne kunde föras till sjukhus. Däremot ska patienten inte ha varit i så dåligt skick att väntan påverkade sjukdomsläget.

"Lyckligtvis så var patienten inte kritiskt sjuk eller skadad vilket gjorde att man då kunde kalla till sig en annan ambulans för att ta hand om patienten", skriver Matilda Axelsson, enhetschef vid Falck Ambulans Stockholm i ett mejl.

"Totalt förkastligt"

Samtidigt ser Uno Lundberg, vd för Falck Emergency, mycket allvarligt på dådet. Han pekar ut våldet mot räddningstjänst och polisen som ett problem som drabbar hela samhället.

– Jag tycker ju någonstans att allt våld eller vandalism mot blåljuspersonal eller blåljusutrustning är totalt förkastligt. Vi finns ju där för samhällets medborgare när de behöver hjälp av sjukvård. Att då göra något som riskerar vår möjlighet att hjälpa till är fullständigt fel, säger han och fortsätter:

– Vid det här tillfället gick det förhållandevis bra, men själva händelsen i sig är naturligtvis inte okej.