Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ambulans på väg till förlossning hindrad av fordon

Foto: TT NYHETSBYRÅN

En ambulans på väg in till förlossningen i Falun hindrades på vägen av en personbil.

– Det är i minst sju minuter som den andra bilen inte låter ambulansen köra förbi, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Det var under söndagsmorgonen som en ambulans på väg mot förlossningen i Falun blev stoppad att köra om en personbil i Borlänge.

Personbilen ville inte låta ambulansen köra förbi, utan bytte fil och låg i vägen för ambulansen under minst sju minuter.

Saknade körkort

Ambulansen larmade polisen och en polispatrull fick fatt på bilen och föraren. De kunde konstatera att föraren är en man i 30-årsåldern som saknar körkort. 

Mannen är delgiven misstanke för olovlig körning, men brottsrubriceringarna kan komma att ändras.

– Vi ska konstatera att ambulansen körde med blåljus och sirener innan vi lägger till andra brottsmisstankar som förhinder i trafik, och fara för annan person, säger Mats Öhman.

Polisen ska vänta tills ambulanspersonalen är tillgängliga och som kan berätta mer. 

”Jätteovanligt att detta händer”

30-åringen var nykter när han greps och blev delgiven misstanke om olovlig körning. 

– Hur han ställer sig till brottsmisstanken vet jag inte. Men det där med olovlig körning är ju inget att orda om. Och vad mer han säger tänker jag inte uttala mig inte om, säger Mats Öhman.

Det är en ovanlig händelse det här, eller?

– Ja, jätteovanligt, jag har aldrig hört talas om att man skulle göra det. Särskilt om det händer på grund av rent jäkelskap, alltså uppsåtligt. Då är det ju rent för jäkligt. Nästa gång är det kanske förarens anhöriga som ligger där i ambulansen, säger Mats Öhman.