Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ambulans med patient har voltat

En ambulans har voltat och hamnat på taket i Örebro.

Både ambulansföraren och patienten mår efter omständigheterna bra, uppger polisen på sin hemsida.

– Två personer har förts med ambulans till USÖ; en patient och en sjukvårdare, säger Bo Johansson, inre befäl vid Nerikes brandkår till Nerikes allehanda.

Det är oklart vad som orsakat olyckan.

Larmet om singelolyckan inkom 10.37. En ambulans har voltat och hamnat på taket mitt på Ekersvägen i höjd med Markbacken i Örebro.

Tre polispatruller har beordrats till platsen. Räddningstjänsten finns också på plats, skriver Nerikes Allehanda.

– Det ska vara i höjd med Markbacken. Det är en ambulans med en patient i enligt initiala uppgifter, säger han till tidningen.

Vägen är helt avspärrad under räddningsarbetet.

Oklart vad som orsakat olyckan

Initialt var eventuella personskador oklara, men klockan 10.43 uppger polisen att både personalen och patienten som transporterades i ambulansen efter omständigheterna mår bra.

Det är oklart vad som orsakat olyckan.

Ambulansen hamnade på taket och spärrade av hela vägen under tiden som räddningsarbetet pågick, vilket det gjorde så sent som strax efter klockan 11, skriver DN.

 

LÄS OCKSÅ: Microsoft backar – tar bort sökförslag

Vägen var helt avstängd

Räddningstjänsten är nu klar på platsen.

– Vi har sanerat vägbanan. Polisen är kvar i väntan på bärgare. Vägen var helt avstängd en halvtimme, men nu går det att ta sig fram i ett körfält, säger Bo Johansson, inre befäl vid Nerikes brandkår till Nerikes allehanda.

Olyckan skedde i höjd med Markbacken, i riktning mot Varberga, två bostadsområden strax utanför centrala Örebro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.