Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ambassadörens ilska mot Tillväxtverket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efter avslöjandena om att myndigheten Tillväxtverkat hade festat upp en stor del av pengarna har ambassadören Izabella Dear tappat tålamodet. - Jag hoppar av, säger hon.

Tillväxtverket har i veckan skakats av skriverier om vinprovningar och lyxmiddagar för skattebetalarnas pengar.

Nu rasar myndighetens ideella ambassadörer mot avslöjandena.

– Jag hoppar av, säger Izabella Dear, ambassadör för kvinnligt företagande.

Dagens Nyheter avslöjade i måndags att Tillväxtverket sedan 2010 konsekvent har brutit mot sina egna regler för intern representation.

Anställda på myndigheten har åkt på slottsvistelser, spabehandlingar och dyra trerättersmiddagar – allt på skattebetalarnas bekostnad.

"Ville hjälpa till"

Enligt verkets riktlinjer finns strikta gränser för hur mycket intern representation ska kosta per person, men gränserna har ständigt överträtts.

Samtidigt som de anställda på Tillväxtverket både lyfter lön och därutöver har skickats på diverse luxuösa evenemang, har myndigheten ett antal ambassadörer knutna till sig som arbetar helt ideellt.

Izabella Dear, 41, är en av dem. Hon bor i Älvsjö utanför Stockholm och driver två företag.

– Jag har varit ambassadör för kvinnligt företagande i över ett år. Jag har gjort tre uppdrag, jag har hållit föredrag om hur man kan starta företag, säger hon.

– Jag ställde upp för att jag ville hjälpa till.

Sade upp sig i protest

Nu är Izabella chockad över skandalerna kring Tillväxtverket.

– Jag skrev ett mejl till dem i morse om att jag avsäger mig mitt uppdrag, säger hon till Expressen.se under onsdagsförmiddagen.

– Jag blev riktigt ledsen och besviken när jag hörde om det. Och samtidigt förbannad. Jag kämpar med mina företag och har ändå ställt upp för Tillväxtverket gratis.

Izabella har varit i kontakt med andra ambassadörer för Tillväxtverket, som också hoppar av sina uppdrag.

– Vi har ju inte fått ett mejl eller någonting om det som händer, säger Izabella.

– Jag vill inte förknippas med dem längre.

"Ingen borde sitta kvar"

Hon tycker att Tillväxtverket för det första borde gå ut med en förklaring om vad som har hänt. För det andra borde de ansvariga ställas till svars, menar Izabella.

– Har de fifflat borde ingen få sitta kvar. Alla som håller på borde väl säga tjoffsan, hejsan.

– Det är för djävligt vad de gjort med våra skattepengar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.