Ambassadens anställda lämnas i sticket – rädda för att mördas

Sveriges ambassad i Kabul.
Foto: Sveriges ambassad i Kabul/ Facebook
I tisdags inträffade en kraftig explosion utanför den afghanske försvarsministerns residens i centrala Kabul. Talibanerna har tagit på sig ansvaret för attacken.
Foto: JAWED KARGAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Premium: Svensk personal på ambassaden i Kabul kan lämna Afghanistan – men någon evakueringsplan för den lokala personalen finns inte, enligt uppgifter till Expressen. Precis som i fallet med de afghanska tolkarna och övriga lokala medarbetare som har arbetat sida vid sida med svenskar lämnas nu afghaner som i många år har varit anställda av svenska regeringen i sticket.

Detta sker i ett läge när det kommer rapporter om att talibaner går hus till hus och dödar just de afghaner som har hjälpt soldater och utlänningar.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Stenevi – en liten krabat som snart ska fylla 46

Premium: Färg, form och joller på förstasidan till den svenska medelklassens anslagstavla

Svensk hockeys tragedier – nu slår överlevarna larm

Premium: Fick halsen avskuren på isen – 26 år gammal • ”Det kommer hända igen”

”I princip alla veterinärer känner en kollega som tagit livet av sig”

Premium: Larmet från veterinärerna • Överrepresenterade i självmordsstatistiken