Almqvist: "Var kanske ett dåligt ordval"

Erik Almqvist sa under presskonferensen att hans hem hade slagits sönder. Nu tar han tillbaka uppgifterna och kallar det "för ett dåligt ordval".

Erik Almqvist (SD) tar nu tillbaka att hans hem skulle ha blivit sönderslaget under 2010. "Det var ett dåligt ordval", säger han i en intervju med DN.se .

På presskonferensen i onsdag skyllde SD-riksdagsmannen Erik Almqvist på yttre omständigheter. En av orsakerna till att han hade kallat komikern Soran Ismail för "babbe" och en ung kvinna för "hora" skyllde Almqvist på att han hade mått dåligt. Bland annat ska hans hem under 2010 ha slagits sönder. Han uppgav också som förklaring att han var alkoholpåverkad och att han mådde mycket dåligt.

"Dåligt ordval"

Nu tar han tillbaka det uttalandet. I en intervju på DN.se säger han att det var ett dåligt ordval och att skadegörelsen inte har ägt rum inne i lägenheten.

– Jag insåg det efteråt att det låter som mina ägodelar och så. Det var inte så jag menade. Jag menade huset där jag bodde, ytterdörren och så, säger han till DN.se.

– Det var kanske ett dåligt ordval, säger Erik Almqvist.

I själva verket var det porten, trappuppgången och dörren till hans hem i Lund som vandaliserats. Erik Almqvist förtydligar att det handlar om vandaliseringar som skett vid tre tillfällen och att han har polisanmält händelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.